VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS NAPELEMRE! Jövőre megint pályázhatnak a családok
2020. október 11. írta: Smitt Róbert Író

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS NAPELEMRE! Jövőre megint pályázhatnak a családok

napelem_2.jpg

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megkezdte a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez vissza nem térítendő támogatást biztosító program kidolgozását. A családok energiafüggetlenségét erősítő, rezsiterheit tartósan mérséklő fejlesztésekhez várhatóan 2021 júliusától lesz elérhető az újfajta támogatás. 

A napenergia szélesebb körű hasznosítása érdekében a támogatott háztartási kiserőművekre a jelenlegi szaldóelszámolás helyett bruttó elszámolást alkalmaznak majd.

A készülő program előre megadott beruházási értékhatárig biztosíthat vissza nem térítendő támogatást várhatóan a kevésbé fejlett régiókban élő, nagycsaládos háztartások számára napelemes rendszerek telepítéséhez és a fűtési rendszerek elektrifikálásához. A jogosultak pontos köréről, a támogatási intenzitás mértékéről és a támogatható rendszerek felső teljesítményhatáráról a következő hónapokban születhet döntés. A terveket az Európai Bizottsággal is egyeztetni kell majd, a teljes feltételrendszer kialakítása és véglegesítése így 2021 első felében várható.

Az új rendszerben a hálózatból vételezett energia árát az ellátási szerződés szerint számolják el, az lakossági fogyasztóknál tehát az egyetemes szolgáltatás egységárával egyezhet meg. A napelemes termelő által a hálózatba táplált energia átvételi árát szintén a későbbiekben szabják majd meg.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9116234834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása