Hajrá, kedves érdi nyugdíjasok! Itt a tuti megoldás: a nyugdíjas-szövetkezet
2017. június 17. írta: Cseri Pál

Hajrá, kedves érdi nyugdíjasok! Itt a tuti megoldás: a nyugdíjas-szövetkezet

nyugdijas-kamaraonline-hu.jpg

A nyugdíjas-szövetkezetek bedobása a köztudatba két dolgot mutat, azt hogy tényleg nagyon kevés a hadra fogható munkaerő országunkban, és hogy az idős emberek legnagyobb része nem képes megélni a jövedelméből.

A második nem azért érdekli a kormányt, mert ilyen empatikus, hanem mert jövőre parlamenti választás.

Kedden elfogadták a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozásáról szóló javaslatot, így az a nyugdíjas, aki dolgozni szeretne (!) július elsejétől megteheti, ráadásul kedvező adózási formában.

Jövő hónap elejétől a nyugdíjasok is dolgozhatnak rugalmas munkaidőben, akár a diákmunkások, például heti két napot 4 órában, így csak 15 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetniük.

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a nyugdíjasok döntő többsége nem azért vállal munkát, mert az mennyire jó nekik, hanem azért mert muszáj.

Nagyon sok idős embernek olyan kevés jövedelme van, hogy elsírnánk magunkat, ha megtudnánk. És ők bizony az egész életüket végigdolgozták. Őket így becsüli a társadalom.

Ez a szövetkezetesdi jó ötlet, manipulatív, de jó. Azért a normális megoldás mégiscsak az lenne, hogy ha azon törné magát a kormány, hogy minden idős embernek legyen annyi jövedelme, hogy meg tudjon élni belőle. Ez az alap.  Utána jöhetnének a kreatívnak hitt megoldások.

Plusz, jól mutatja a ferde gondolkodásmódot, hogy egyáltalán nem foglalkoznak azokkal a nyugdíjasokkal, akik olyan betegek, hogy nem tudnak munkát vállalni.

Ők nem értékesek?

Nekik nem kéne segíteni?

 

Címlapfotó: kamaraonline.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2512601455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása