Komoly változás az ingatlanértékesítés adózásában, jó ha tud róla!
2017. július 09. írta: BoldogÉ

Komoly változás az ingatlanértékesítés adózásában, jó ha tud róla!

ingatlan-idealisingatlan-hu.jpg

Módosultak a magánszemély ingatlanértékesítésével kapcsolatos adókötelezettséget érintő szabályok.

A magánszemély ebből származó jövedelmét a bevételből kiindulva, a költségek és a tulajdonban tartás időszakát figyelembe véve kell meghatározni.

Abban nincs változás, hogy ha a magánszemély az ingatlanértékesítésből származó jövedelmét vagy annak egy részét a jövedelem bevallásának időszakában költi hasonló célra, akkor a megállapított és bevallott adót (vagy annak a felhasznált jövedelemre eső részét) nem kell megfizetnie.

Amennyiben a bevallást követően történik meg az ingatlanértékesítést követő két évben, akkor a magánszemély adókiegyenlítés formájában igényelheti vissza a megfizetett adót.

A módosítás eredményeképpen a bevallás benyújtása utáni cél szerinti felhasználás esetén már nem adókiegyenlítéssel, hanem a jövedelem felhasználásának igazolásával igényelheti vissza a magánszemély a megfizetett adót.

Tehát megszűnik az adókiegyenlítés bonyolult rendszere és a magánszemély a megfizetett adót akár már év közben is visszaigényelheti.

A módosítás 2017. július 20-ától lép hatályba, de átmeneti szabály alapján már a 2017. január 1-jétől keletkezett adókötelezettségre is alkalmazható.


írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5812650437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása