Mi legyen a focipályával Érden?
2017. július 11. írta: BoldogÉ

Mi legyen a focipályával Érden?

biokert-focipalyabol-24-hu.jpg

Elgondolkoztunk rajta, hogy mire lehetne használni a focipályát, ha már van ilyenünk, de értelmezhető focicsapatunk nincs hozzá, ráadásul egy feneketlen kútként elnyelte a közösség pénzét. Ekkor került kezünkbe egy hasznos ötlet, amely az amerikaiaktól származik, akik igazán nem vádolhatóak azzal, hogy a ne szeretnék a saját focijukat.

A texasi Dallasban lévő Paul Quinn Főiskola a csőd szélén állt. A dékán gyökeres változást akart. Miután az intézmény focicsapata folyamatosan rosszul teljesített, felparcelláztatta az iskola pályáját.

A zömében hátrányos helyzetű diákokból álló főiskola vezetését 2009-ben vette át Michael Sorrel, aki látva az iskola nehéz helyzetét, úgy érezte, hogy teljes szemléletváltásra van szükség.

biokert-focipalyabol-02-24-hu.jpg

Egyrészt úgy gondolta, itt az ideje, hogy megfizethető és vonzó étel kerüljön az iskolai közösség asztalára, másrészt eltökélt szándéka volt, hogy megtanítsa a diákokkal, hogyan lehet kitörni a szegénység ördögi köréből. Az iskolai biogazdaság kialakítását látta kitörési pontnak, és egy merész ötlettől vezérelve a kampusz focipályáján gondolta ennek megvalósítását.

Ha rosszul teljesít egy focicsapat, akkor hasznosabb egy gazdaság kialakítása, vallotta a dékán, és sikerült neki valami jót kihozni a dologból.

Ne legyünk restek átvenni a pozitív amerikai példát, én azt mondom. Ha már Érden sem sikerül nagyhírű focicsapatot összehozni, legyen valami haszna az egésznek.

A leendő focipálya kapcsán elég nagy a terület, milyen szép kis biofarmot lehetne létesíteni rajta például. Hasznot is termelne bőven, és mindenki a csodájára járna, hogy lám, lám ezek a érdiek, még kreatívak is.

Lenne érdi retek, répa, brokkoli, stb. A politikusaink úgyis szeretnek zöldséget beszélni. Most kapálhatnának is.

Szemléletváltás, az kell ide!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4012656749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása