Mikor fogják az önkormányzati béremelést végre megvalósítani? Egyelőre Pató Pál úrra bízták!
2017. szeptember 19. írta: BoldogÉ

Mikor fogják az önkormányzati béremelést végre megvalósítani? Egyelőre Pató Pál úrra bízták!

erd-varoshaza-panoramio_hu.jpg

Egyszerűbb és kiszámíthatóbb módja is lenne az önkormányzati béremelésnek, nem kellene trükközni, de a kormány más utat választott.

A közszférától az egyházakhoz irányítottak át forrásokat, amikor nemrég kormányhatározatban elrendelték: a költségvetésben 900 millió forintot csoportosítsanak át azonnali hatállyal a közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjából az egyházi intézményekben dolgozók javára.

Végülis az ún. fejpénzt emelik, így oldják meg az önkormányzati béremelést

A kormány már tárgyalta az előterjesztést, de a BM-nek még dolgoznia kell a számokon.

Bár a kormány a nyár folyamán azt ígérte, hogy augusztus vége felé, az első ülése környékén újra egyeztetésre hívja a közszolgálati munkaviszonyban dolgozók bérrendezését követelő érdekképviseleti szerveket, erre nem került sor. Pontosabban a több érdekképviselet - így a Magyar Köztisztivselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), valamint több önkormányzati tömörülés  - részvételével megkezdett egyeztetés folytatására még nem javasolt időpontot az erre a feladatra kijelölt Belügyminisztérium. Holott már szeptember közepe van.

Ettől függetlenül tudomásunk szerint nem állt le a munka, csak nem mindenkit vontak be a tárgyalásokba. Például nemrég volt egy önkormányzati érdekegyeztető tanácsi ülés, amelyet a jelen lévők az egyeztetési folyamat részének tekintenek.

Mai állás szerint nem a köztisztviselői illetménytalap, illetve illetménytábla módosításával jutnak majd magasabb bérhez az érintettek, mert az végighullámozna a rendszeren, beleértve a magasabb szintű tisztviselőket, például államtitkárokat is.

A kormány azt az önkormányzati javaslatot vizsgálja, amely az úgynevezett fejpénz emelésével juttatná annyi forráshoz a helyhatóságokat, amivel fedezhető a béremelés.

Úgy tudjuk, a következő egyeztetésre október elején kerülhet sor az önkormányzati képviseletek és a kormány között.

(mfor)

címlap: panoramio

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2112877310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása