Önök még mindig fizetik a pofátlanul szedett parkolási díjat Érden? A város vezetése szerint minden a legnagyobb rendben.
2017. szeptember 27. írta: BoldogÉ

Önök még mindig fizetik a pofátlanul szedett parkolási díjat Érden? A város vezetése szerint minden a legnagyobb rendben.

erd-parkolas-01.jpg

Nincsenek nyilvános adatok az Érdi Közterületfenntartóról, de minden megy tovább.

Holnap tárgyalja az érdi közgyűlés a piaccal kapcsolatos előterjesztést. Ennek okán utánanéztünk, milyen információk állnak rendelkezésre a cégről.

Az ÉKFI honlapján semmilyen gazdálkodási adat nem hozzáférhető. Évek óta nem számolnak be, hiába porolnak el közel 2 milliárd forintot.

Nyilván T. Mészáros Andrásék szerint annyira jól dolgozik az ÉKFI, hogy kétség sem férhet, hogy ők a megfelelő emberek a megfelelő feladatra.

Ezek szerint senkit sem zavar.

Még 2013. október 10-én kötött az önkormányzat az Érdi Közterület-fenntartó Intézménnyel (továbbiakban: ÉKFI) határozatlan időtartamú üzemeltetési szerződést kötött az érdi piac és vásár tartása és az ennek kiszolgálására létrehozott gépjárműtároló működtetése céljából.

Az előterjesztés szerint a piac infrastruktúrája az idők folyamán elöregedett, jelentős közműfejlesztések végrehajtása vált időszerűvé. Ahhoz, hogy az Önkormányzat, mint tulajdonos finanszírozni tudja a fejlesztéseket bérleti díj bevezetése vált szükségessé. Ezek a körülmények indokolttá teszik, hogy a jelenlegi üzemeltetési jogviszonyt egy bérleti jogviszony váltsa fel, melynek keretében mind a piac fenntartója, mind pedig az üzemeltetője egy személyben az ÉKFI lesz.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy ha nem újítja fel, akkor mit csinál az ÉKFI?

Az ÉKFI mint a Piac fenntartója és egyben üzemeltetője kialakítja a működés szabályait - így többek között a helyhasználat és a területhasználat díját is -, amit jóváhagyásra a tulajdonos Önkormányzat Közgyűlése elé terjeszt.

Miután az ÉKFI, mint költségvetési szerv részére történő önkormányzati vagyon hasznosítása esetén nincs szükség pályázati eljárás lefolytatására, vagyis a jelenlegi üzemeltetési szerződés megszüntetésével egyidejűleg hozható döntés a bérleti szerződés megkötéséről. A bérleti díj összegét javasolom 400.000,- FT+Áfa/hó összegben megállapítani. Csak úgy a hasunkra ütünk?

Az adófizetők akkor járnának a legjobban, ha megpályáztatnák a piac üzemeltetését, még az is lehet, hogy jobb feltételekkel lehetne bérbeadni.

Fontos, hogy az előterjesztés is az Érd, Széles utcai 22881/4 hrsz-ú és 24196 hrsz-ú ingatlanokról beszél változatlanul.

Emlékeznek talán, néhány hónapja írtunk róla, hogy mindenféle szabályt megszegve szedik az ÉKFI-sek a parkolási díjat olyan területen, amihez a piacnak semmi köze.

Ráadásul az ÉKFI az üzemeltetési szabályzatban meghatározott díjakat az üzemeltető évközben saját jogkörben korrigálhatja, magyarán annyit kér, amennyit akar, senkivel sem kell egyeztetnie. Csupán az évvégén az önkormányzatnak a piacról küldött beszámolójában utólagosan hagyatja jóvá.

Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény minden év december 31. napjáig köteles beszámolni Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésének a piac fenntartásával és üzemeltetésével kapcsolatos tárgyévi tevékenységéről.

Ebből is látszik, mennyire cinikusak, nem kíváncsiak az egész ÉKFI működésére, csak a piaccal kapcsolatos beszámolóra.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8312901350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása