Már csak 6 nap és ingyen kell függetleníteniük a készülékeiket a mobiltelefon-szolgáltatóknak
2017. október 18. írta: BoldogÉ

Már csak 6 nap és ingyen kell függetleníteniük a készülékeiket a mobiltelefon-szolgáltatóknak

sim_hwsw_hu.jpg

Az unión belüli roamingdíjak nyár eleji eltörlése után az ősz is hoz az ügyfelek számára kedvező változást a távközlési piacon: október 24. után a mobilszolgáltatók kötelesek lesznek a határozott idejű szerződések lejárta után ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek kártyafüggését.

Az új szabály mind magán-, mind pedig vállalati ügyfelek számára érvényes.

A hálózati korlátozást a távközlési szolgáltatók azért alkalmazzák, mert a készülékeket a legtöbb esetben hűségidős szerződések keretében, akciós áron kínálják ügyfeleiknek, így érthető módon igyekeznek gátat szabni annak, hogy a kedvezményesen megszerzett mobiltelefon végül más operátor forgalmát és hasznát növelje. A SIM locknak, illetve service provider locknak is nevezett eljárás lényege, hogy a mobilszolgáltató szoftveres úton telepíthető korlátozást „épít be” a készülékbe, amelyet legálisan csak maga a szolgáltató oldhat fel.

A függetlenítés ára eddig – a hűségidő lejárta, azaz a készülék megvásárlása után is – eltérő a különböző szolgáltatóknál: a Telekom 15 ezer forintot kér a feloldásért, míg a Telenornál fele ennyit kell fizetni. A Vodafone-nál számításba veszik, hogy a szerződés mikor köttetett, így egy éven belül húszezer, a szerződés második évében tízezer, ezt követően pedig 2500 forint a tarifa.

Természetesen már a napokban elkezdték a szolgáltatók az ingyenes kikódolást a hírek szerint, de mindenképpen érdemes a jövő keddet megvárni.

(mno)

címlapfotó: hswsw.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6313014980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása