Megér-e az érdi adófizetőknek évi 130 MILLIÓT az ÉrdMost csoport? Döntsék el!
2017. november 22. írta: BoldogÉ

Megér-e az érdi adófizetőknek évi 130 MILLIÓT az ÉrdMost csoport? Döntsék el!

penzeso-eredeti-balrad-com.jpg

Nemsokára indul a 2018-as év pénzügyi döntéseinek előkészítése.

Egyáltalán nem jellemző, hogy a lakosságot bevonják, pedig illő lenne, mégiscsak az adófizetők pénzét költi a város, hol erre, hol arra. Ennek kapcsán szétnéztünk, mire is szokták költeni az Önök pénzét.

Megnéztük például, hogy az önkormányzat mennyi pénzt költ kommunikációs felületekre, ezen belül is az Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Szolgáltató Kft-t vettük gőrcső alá, amelyre 2016-ban közel 130 millió forintot költött a város.

Hogy mennyien hallgatják az  Érd FM rádió adásait, arról nincsenek információink. A Facebookon különösebben nem aktívak, legutóbb október végén tanúsított a közösségi médiában aktivitást pár napig a rádió, előtte augusztus elején. Pedig egy valamit is magára adó média bizony kihasználja a legnépszerűbb közösségi média lehetőségeit.

Ezek után már csak azon gondolkodtunk el, van-e értelme az érdi TV-nek. Főleg, hogy azt írták mostantól az ÉrdMost.hu oldalon történik a kommunikáció, vagyis sokszor a felülről vezéreltnek tűnő pártpropaganda.

A televízió youtube-on elérhető adásait az érdi lakosság létszámához képest esetlegesen párszázan nézik meg, ami nem túl hatékony elköltése az adóforintoknak.

Megnéztük az utóbbi időszak ÉrdMost.hu-s Facebook posztolásait is, hát nem voltunk túl elégedettek. Az elmúlt 3 hétben naponta 1 alkalommal posztoltak legtöbbször, de voltak napok, amikor semmilyen tartalmakat nem sikerült kitenniük a szerkesztőknek.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy minden a Fideszhez köthető eseményről tudósítanak, meglehetősen nagy teret adva még az országos kormánypropagandának is, akkor jogosan merül fel ennek  a pártszócső jellegű orgánumnak a létjogosultsága.

Nézzük a pénzügyi adatokat:

Az egész médiacsoport bevétele összesen 145 millió volt, ebből az önkormányzat biztosított a 2016-os évre vonatkozó költségvetésben 128 millió Ft-ot, amin felül még nyilván a kormánypropaganda bevételei is gazdagították az ÉrdMost-osok zsebét.

Vagyis papíron remek bevételt produkál a cég, csupán az a kérdés, hogy az adófizetők szerint is hasznosan költik-e el az adóforintokat.

2015-ben 138 254 000 Ft volt az önkormányzattól kapott összeg, már akkor sem szórakoztak holmi aprópénzzel.

Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Szolgáltató Kft. részére kifizetett összeg a televízió és rádió működtetésére tekintettel kifizetett szolgáltatási díjat tartalmazza.

Tényleg ennyi telik az alaphangon 145 millió forintból? Egy alig működő honlapra és tévére? Jó, mondjuk az nem baj, hogy születik naponta néhány fejtágító kampánycikk, de hogy a majdnem semmiért ennyit fizessenek az érdi polgárok, az több a soknál.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8813346623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása