Ezek lesznek a BKK új autó-megosztós járművei? Önök igénybe veszik?
2017. november 23. írta: BoldogÉ

Ezek lesznek a BKK új autó-megosztós járművei? Önök igénybe veszik?

auto-megoszto-hvg-hu.jpg

Új autómegosztó rendszer indulhat Budapesten hamarosan, a képen látható autókkal.

Már a fólia is rákerült azokra az autókra, amelyek egy új közösségi autómegosztó rendszerben állnak majd csatasorba. Elképzelhető, hogy a BKK tervezett carsharing rendszeréről van szó.

Egy ideje tervezi már a BKK, hogy közösségi autómegosztó rendszert indítson. A projekt ötletével még 2015 nyarán lehetett találkozni először, amikor a BKK a munka megalapozásához információgyűjtésbe kezdett, egy évvel ezelőtt, 2016 novemberében pedig már azt is tudni lehetett, hogy a cég a fővárostól kapott megbízás alapján dolgozik (a MOLlal közösen) a Bubihoz hasonló koncepció tervein.

A fenti fotó alapján úgy tűnik, egy Volkswagen-flottával találkozhatunk majd az utakon, ami információnk szerint jelenleg Budaörsön állomásozik. Ha azonban tényleg a BKK-é lesz a flotta, akkor a jelek szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – nemcsak elektromos autók, de belső égésű motorral szerelt járművek is lesznek majd benne.

Az elektromos Volkswagen e-up! nagyjából 120 km megétételére elegendő áramot tud tárolni az akkumulátorában, míg a belső égésű motorral szerelt változat értelemszerűen nagyobb hatótávolságra képes. Ez utóbbira valószínűleg az agglomerációba való közlekedéshez lehet szükség. A fotó alapján már az is látszik, 66 forint/perc tarifával üzemel majd.

(bpiautosok)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr413356007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása