Érdi horgászok figyelem, MÁTÓL két hónapig NO CSUKA!
2018. február 01. írta: Cseri Pali

Érdi horgászok figyelem, MÁTÓL két hónapig NO CSUKA!

csuka_fogasi_tilalom_szabozalan_hu.jpg

MA nulla órától - március 29-én éjfélig tart a csuka fogásának fajlagos tilalmi ideje.

Tekintve, hogy a rendeletben rögzített időszak vége a húsvéti hétvégére esik, a jogszabály ez évben a megszokottnál 2 nappal korábban oldja fel a tiltó rendelkezést – tájékoztat a Nébih.  

A csuka fogásának időszakos tilalma elősegíti, hogy ez a különleges, őshonos ragadozóhalunk, minél sikeresebb ívással növelje állományát hazai természetes vizeinkben.

Az idei enyhe tél következményeként a csukák ívóhelykeresése és szaporodása korán megkezdődhet. A halállományok ebben az időszakban a legsérülékenyebbek, hiszen a halak – viselkedésük és tartózkodási helyük miatt – az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kivett anyákkal együtt az ivadékaik is elpusztulnának.

Az állományveszteség megakadályozása érdekében február elejétől március végéig tilos háborgatni a szaporodáshoz készülő, ívóhelyek után kutató és ívó halakat. A Nébih számít a horgászok együttműködésére, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a sikeres csukaívást követően egy egészséges utódnemzedék népesítse be hazánk természetes vizeit, adta hírül az agrarinform.hu

(kép: szabozalan.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1413624096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása