Mindennapi kenyerünk - újabb drágulásra számíthatunk Érden is
2018. február 01. írta: Cseri Pali

Mindennapi kenyerünk - újabb drágulásra számíthatunk Érden is

feher-kenyer_eltetoetelek_hu.jpg

Drágulásra kell készülni a boltokban, a pékségekben, a kis és nagykereskedelemben: várhatóan többet kell majd fizetni a lisztért, illetve az ebből készült termékekért.

A liszt ára növekszik, de ez kihat a kenyérre, a péksüteményekre és egyéb malomipari termékekre, illetve áttételesen a közétkeztetésre és a vendéglátásra is hatással lesz.  

Két lépcsős áremelést terveznek: az egyik most a hónap elején aktuális, míg a második hansonló nagyságrendűt márciusban kívánják végrehajtani.


Többen visszasírják az egykoron 3,60-as kenyeret, (sajnos)most teljesülhet kívánságunk, mivel lesz ahol most is “három-hatvanba” kerül majd, csak éppen a 360,- forintos kilónkénti lélekhatárt is elérheti, ami különösen a kézműves termékekre vonatkozhat, mivel a kereskedőknél szabadáras a termék.
Várhatóan a kereskedők a vevőkre terhelik a plusz kiadásokat, ugyanakkor az elemzők szerint még elviselhető lesz az áremelkedés mértéke.

pezncentrum.hu

 

Címlapfotó: eltetoetelek.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7413623070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása