Visítozik a Rezsidémon, nem akarják, hogy Önök Érden olcsóbb gázt vegyenek!
2018. február 14. írta: BoldogÉ

Visítozik a Rezsidémon, nem akarják, hogy Önök Érden olcsóbb gázt vegyenek!

nemethszilard-index-hu.jpg

Az E-on a napokban kínált alá a rezsicsökkentett, állami földgázáraknak, és évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezerrel alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni.

Egy ideje már egyébként is tudható, hogy az állam által megállapított hatósági ár, drágább a szabadpiaci árnál. Íme a nagy rezsiblöff.

A választásokba való beavatkozással vádolta meg ma az említett cégcsoportot a rezsibiztos sajtótájékoztatóján. Az MTI szerint a rezsibiztos, a cégcsoport bejelentésére reagált, mely szerint a vállalat a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adja a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzi be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot, havonta kb. ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók.

A politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat. Megjegyezte: aki elfogadja a másik ajánlatot, az “kimegy a szabadpiacra” két évre. A rezsibiztos a konkurenciának azt javasolta, “kicsit fogja vissza az agarakat”, és ne avatkozzon be a választásokba. Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán.

Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében. Igen, jól értjük: a rezsibiztos a rezsicsökkentés ellen szállt síkra.

Ha visszaemlékszünk, a 2014-es választási kampány legfontosabb témája a rezsicsökkentés volt. A Fidesz akkor a rezsicsökkentés védelmére szólította fel a szavazókat, és ez be is jött nekik. De úgy látszik, ha nem ők csökkentik a közműdíjakat, akkor már annyira nem is ragaszkodnak az alacsonyabb rezsihez.

címlap: index.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6113667754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása