Érdi gyúrósok, figyelem:  nem engedélyezett anyagot tartalmazó, testépítőknek szánt termék került forgalomba!
2018. március 05. írta: BoldogÉ

Érdi gyúrósok, figyelem:  nem engedélyezett anyagot tartalmazó, testépítőknek szánt termék került forgalomba!

gpc_allo_1.jpg

Az Egyesült Államokból származó, testépítőknek szánt élelmiszer került forgalomba az Európai Unióban, amely nem engedélyezett összetevőt, alfa-glicerilfoszforilkolint (GPC)tartalmaz. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – litván fogyasztói panasz miatt indult bejelentés alapján – a RASFF-on keresztül értesült az esetről.

A kifogásolt termékből az EU 17 tagállamába, köztük Magyarországra, valamint Ukrajnába adtak el. A „Universal Animal PM” nevű terméket a külföldi webshopok mellett, hazai oldalakon is forgalmazzák.

A termék azonosító adatai:

  • A termék neve: Universal Animal PM
  • Kiszerelés: 30 csomag/doboz
  • RASFF referenciaszám: 2018.0329

A terméket „anabolikus kiegészítőként” árulják, amely a leírás szerint segíti az elalvást és javítja az alvás minőségét, továbbá elősegíti a regenerációt és gyorsabb izomtömeg-növekedést biztosít.

Tekintettel arra, hogy a GPC hatóanyag más, hasonló rendeltetésű termékekben is jelen lehet, javasoljuk, hogy minden esetben ellenőrizzék a termék összetevőit a címkén!

A GPC gyógyszerhatóanyag, amely ilyen módon nem kerülhet bele élelmiszerbe. A nem engedélyezett összetevőt tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, ezért az uniós élelmiszerjog értelmében az EU tagállamokban nem forgalmazható.

A Nébih megkezdte az ügy kivizsgálását.

(nébih)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7813717050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása