Emeld fel a hátsód és húzz el szavazni vasárnap Érden is! Ha nem mész, akkor ne rinyálj, hogy gáz a sorsod! Tudod, ki fog helyetted dönteni?
2018. április 06. írta: BoldogÉ

Emeld fel a hátsód és húzz el szavazni vasárnap Érden is! Ha nem mész, akkor ne rinyálj, hogy gáz a sorsod! Tudod, ki fog helyetted dönteni?

menjelszavazni-youtube-com.jpg

Az van ember, hogy jó lenne, ha nem csak a seggedet vakarnád és panaszkodnál, hogy milyen rossz neked, mert nincsen pénzed, szar a munkád, nem tudod fizetni rendesen a kibaszott csekkeket, hanem például tennél is valamit, hogy ne így legyen.

Nem úgy, hogy morogsz a buszmegállóban magad elé, meg jobb esetben a havernak, hanem tényleg, pár lépés, papír, toll meg egy x, ja bocs, kettő.

Az van ember, hogy nem kellene már félni. Abba kellene hagynod a beszarást, hogy mit szól hozzá a szomszéd meg a főnök meg  postás. Meg hogy nem lehet senkinek sem elmondani az őszintét, mert félsz, hogy kirúgnak, csúnyán néznek rád.

Hát, hol a szabadság, ember? Ja, hogy sehol? És az jó? Szeretsz beszarva élni, dolgozni, kussban maradni? Jelentéktelennek lenni, mint egy bogár? Nem jobb úgy, hogy kihúzod magad, belenézel mindenkinek a szemébe, hogy szabad vagy, és aki nem hiszi el vagy korlátozni akar benne, az elhúzhat a picsába. Mondjuk oda, de még nagyon sok bús helyet tudnék mondani.

Az van ember, hogy könnyű a kocsmában ordítani 42 feles után, hogy a kormány, meg a politikusok ilyenek meg olyanok, korruptak, lopnak, csalnak. Miért te milyen vagy, ha magadat csalod meg? Hogy itt úgy se lesz változás soha, meg jó így ahogy van, mert legalább biztonságban vagyunk?

Milyen biztonság ez, ahol fosol megmondani még a szomszédnak is az őszintét?! De még a rokonoknak is. Lehet, még a kutyád fülébe se mernéd belesuttogni, mondjuk, hogy kire szavaznál?

Azt viszont ne feledd, ember, hogy szavazófülkében te vagy góré, nincsenek kamerák, senki nem irányítja a tolladat, hogy hová ikszelj.  Azon a kis területen szabadon döntesz, egy pillanatra te irányíthatod a sorsodat! Ne remegj, éld át!

Az van ember, hogy a Facebookon könnyű ordibálni, hogy büdös kommunisták vagy rohadt nácik, vagy miért szemetes az utca meg hová tűnnek el a milliárdok, ehhez nem kell sem ész, sem öntudat. Tenni, felállni és nem félni, na ahhoz kell. És tényleg, olyan nehéz felkászálódni és elmenni pár métert és behúzni az ikszet? Annyira megvisel?  Vagy neked sokkal könnyebb, ha más hozza meg a döntést helyetted, hisz egész életedben mások hozták meg? Megmondták, hogy ide állj, itt maradtál, megmondták, hogy legyen szar az életed, szar lett. De legalább övék a felelősség, igaz?

Az van ember, hogy tévedsz, nem az övék. Vagy nem csak. Vastagon a tiéd is, bármit csinálsz, amíg ebben a társadalomban élsz, nem tudod kihúzni magad a felelősség alól. Nincs kibúvó, barátom. Ki kell mondanod a véleményed. Hogy ha majd megkérdezi tőled otthon a gyerek, tettél valamit, hogy jobb legyen, ne kelljen lehajtott fejjel mondanod: féltem.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5113814036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása