ÉRD, KÓCSAG UTCA: Folyik az építkezés, vajon van-e rá engedélyük?
2018. május 12. írta: BoldogÉ

ÉRD, KÓCSAG UTCA: Folyik az építkezés, vajon van-e rá engedélyük?

kocsagutca-erd-0510-01.jpg

Nemrég írtunk a Kócsag utcai áldatlan állapotokról.

Azóta az árokszemetet feljebb tolták, és elég pofátlan módon tovább folytatják az illegálisan beépített bakterházi tömegszálló bővítését.

A városeltakarító városatyák helyett is megnéztük a hulladékudvari- és lakrésztüzektől hírhedt  Kócsag utcai helyzetet. Hogy vajon a féltucat óriáskonténernyi vegyes-hulladék kitermelése élhetőbbé teszi-e a talajvíz-öblös lakóterületet. Ahol ugyanis a vágánybővítés vízrendezése helyett egy bakterházból bővített tömegszállást,  az"uniós" árok helyén pedig az önkénnyel beépült lakótelep hulladékudvarát kapta a városrész. A hulladékgát következményeként a talajvizes lakóterület a vasúti csapadékvizek befogadója.

A rézsűfal erdősítésére nem lehet panasz. Az enyészetnek átadott ároksáv buja növényzete szerény kárpótlás azért a zöldfelületi hiányért, amit a  tömegszálló bemenedzselésével kiirtott a város. Azzal együtt, hogy a vágánybővítési hatásterületre vonatkozó távolságtartások miatt lakócélú ingatlant ide még a MÁV országos hatáskörű szakhatóságainak felülbírálati engedélyeivel se lehetne építeni, ugyanis a szálló udvara kisajátítási terület. Az uniós vágánybővítési normák szerint árok lenne itt: de a helyére betolt tömegszálló körül nincs az a jog, építési szabály, ember norma, ami számítana.

kocsagutca-erd-0510-03.jpg

Sajnálatosan azt láttuk, hogy a felszínesen kikotort hulladékudvart újabb szemét- és sitt transzportok foglalták el.

kocsagutca-erd-0510-02.jpg

A  tömegszállás kiürített, de még fel nem tüzelt lakrészeit viszont újult lendülettel bontják és bővítik: feltehetően most is engedélyük nélkül, de annál bátrabban.

kocsagutca-erd-0510-04.jpg

Úgy tudjuk, a két szomszédos  ingatlanra kiterjesztett tömegszálló  hagyatékát 'nem tulajdonos harmadik személyek kezelik', tavaly májusi lakrésztűz, és a telep kiürítése óta. Főként a MÁV árokpartjának hulladékudvari hasznai miatt kötődnek a helyhez, ami egy éve a tűzoltók számára még átjárható volt.

A Kócsag utca vége szeméttengerben áll, de már leszállították az építőanyagokat,  keverik maltert, és önfeledten bővítik a telep még fel nem tüzelt lakrészeit.

Az udvartalanul maradt  illegális tömegszállás bővítése és hulladékudvarának kiterjesztése úgy tűnik vígan zajlik.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4713913858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szati77 2018.05.13. 11:14:04

Ismerem a tulajt aki megvette, kb 5 konténer szemetet már elvitetett (így vette szeméttel együtt)

dali777 2018.05.13. 16:36:49

szati77! És ugyanazok hordatták tele hulladékokkal. Akkor tehát ingyen kaptak egy vasútsávba önkénnyel beépült gigantikus tömegtanyát, amit maguk fosztotta szét...?

dali777 2018.05.13. 17:13:30

Szóval: vett egy hulladékdepóniát a MÁV kisajátítási sávban?
süti beállítások módosítása