ZIVATAR, JÉGESŐ: Ma leszakadhat az ég
2018. június 07. írta: Cseri Pali

ZIVATAR, JÉGESŐ: Ma leszakadhat az ég

heveszivataridojarasheavythunderstorms.jpg

Heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estig elsősorban az ország délnyugati harmadában várhatóak elszórtan zivatarok. A zivatarokat helyenként viharos szél és néhol felhőszakadás kísérheti. Egy-egy helyen heves zivatar sem zárható ki, akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökéssel és nagyobb méretű jéggel. Éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol jelentősebb mennyiségű csapadék kísérhet.

Csütörtökön több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, késő esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás és egy-egy helyen 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső(2 centiméter feletti átmérőjű jéggel) kísérheti.

Heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

mit, alon.hu

Fotó: alon.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr714029534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása