NAGYON KEMÉNY! Minden új dízel autó megbukott a kibocsátási vizsgán.
2018. június 08. írta: BoldogÉ

NAGYON KEMÉNY! Minden új dízel autó megbukott a kibocsátási vizsgán.

visszahivottdizelek-reuters.jpg

Egy 4850 gépjármű modellre kiterjedő vizsgálatról számolt be a Financial Times. Az eredmények rendkívül elszomorítók! A legjobb értékeket mutató Euro 6-os dízel gépjárművek is a határérték kétszeresét bocsátják ki nitrogén-oxidokból. 60 ezer luxus-Audit hívnak vissza szisztematikus csalás miatt.

De egyes gyártók típusai akár négyszeresen is meghaladhatják a rájuk előírt határértéket. A benzinüzemű gépjárművek sokkal jobban szerepeltek a teszten.

A régebbi (Euro 5-ös) dízel motoroknál tizennyolcszoros határérték túllépést is regisztráltak. Nem véletlen, hogy egyre több országban kongatják a vészharangot a dízel motorok felett.

A gyártók szoftverekkel és új technológiákkal kísérleteznek, de óriási kérdés, hogy tudnak-e valaha olyan dízelmotort gyártani, mely valós körülmények között képes lesz a határértéket tartani. - írta a Levegő Munkacsoport.

Visszahívnak 60 ezer Audi luxusautót a szisztematikus károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.

A Volkswagen csoporthoz tartozó Audi is köteles visszahívni az érintett mintegy 60 ezer gyártmányt és a KBA által jóváhagyott eljárással eltávolítani a szabálytalan szoftvert, amely fokozott nitrogén-oxid-kibocsátást okozhat. A szabálytalan motorvezérlő rendszerrel felszerelt autók közül 33 ezer darabot Németországon kívül tartanak forgalomban.

Olvashatjuk greenfo.hu oldalán.

címlap: reuters

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7314031912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása