LÉTSZÁMSTOP után LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS ÉRDEN IS! Heteken belül kitalálják, mekkora létszámleépítés jön a közszférában
2018. július 10. írta: BoldogÉ

LÉTSZÁMSTOP után LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS ÉRDEN IS! Heteken belül kitalálják, mekkora létszámleépítés jön a közszférában

elbocsatas-vargamihaly-rtlhirado.jpg

A hatalmas méreteket öltő országos munkaerőhiány miatt a MGYOSZ (Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége) vezetője arról beszélt az RTL Klub Híradójában, hogy a véleményük szerint feleslegesen nagy állami költségvetési szektorban, százezer embert is el lehetne bocsátani, ezzel oldanák meg a versenyszféra gondjait.

Erre reflektálva találta Varga Mihály pénzügy miniszter azt mondani, hogy a következő hetek feladata az lesz, kitalálni azokat a szükséges döntéseket, melyektől maradna a közszolgáltatások színvonala, de "hatékonyabban, kevesebb emberrel" is elvégeznék a feladatokat.

A kormány, a közlönyből derül ki,  három hete már határozatlan időre rögtön életbelépő létszámstopot vezetett be minden területen az államigazgatásban, most pedig Varga azt mondta az RTL Híradónak, hogy megérti a munkaadók elbocsátási ötletét, mert nálunk sokkal nagyobb a bürokrácia, mint a régiós országokban.

Erre találta mondani a fent idézetteket.

Ugyanebben a témában a  szakszervezetek természetesen nem értenek vele egyet, egyrészről már a költségvetési szektorban is munkaerőhiány van, másrészről például egy néprajzost, aki évtizede azt csin álja, nem tudják átirányítani a versenyszférába.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4414105335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása