MOST MÁR MINDEN “FRANKÓ”! Aradszkiék brutálisan megemelik a saját fizetésüket
2018. július 14. írta: BoldogÉ

MOST MÁR MINDEN “FRANKÓ”! Aradszkiék brutálisan megemelik a saját fizetésüket

aradszkiandras-hirado-hu.jpg

Havonta úgy 200 ezerrel kereshetnek többet a parlamenti képviselők, merthogy így módosítanák a törvényt a parlament törvényalkotási bizottságához benyújtott kormánypárti javaslat értelmében.

A képviselők a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami eddig 748 ezer forint volt, a jövőben ez 948 ezer forintra nőne - írta meg az Index

A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek.

Ha még egy képviselő bizottsági tag, akkor a nagyjából bruttó egymillió forintos alapbére 1,2-szeresét keresné, de ha a törvényalkotási bizottság tagja, esetleg más bizottságban is benne van, akkor még ennél is több pénzt vihetne haza.

És mivel a törvény szerint a lakhatási támogatás is a tiszteletdíjhoz igazodik (annak 25 százaléka), ezért így értelemszerűen a lakhatási támogatásra is több pénzt vehetnek majd fel a képviselők. Ezt azzal indokolják a dokumentumban, hogy a fővárosi albérletárak az elmúlt öt-hat évben megduplázódtak.

A képviselők havi keretét is alaposan megemelik. Aki listán került be, annak a fizetésével megegyező összegű keret áll majd a rendelkezésére, aki pedig egyéniben jutott be, még ennek is a duplája – legalábbis ez derül ki a törvénytervezetből.

A legjobban Kövér László jár, a házelnök fizetése a képviselői illetmény 2,7-szerese lesz, tehát majdhogynem bruttó 3 millió forint. Az indoklás szerint ez Kövérnek azért jár, mert a piacon is emelkedtek a bérek. Persze ezenfelül még kap egy csomó olyan támogatást, ami miatt jóval több pénzt vihet majd haza.

Áprilisban amikor felröppent a hír, az a Fidesz tagadta.

Persze, nem hagyta szó nélkül a béremelés hírét a Fidesz-frakció:

Szerintük 2010 óta a közszolgálat számos területén volt béremelés, a képviselők az utolsók a sorban. „Az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul; ez megfelel a korábbi és nemzetközi gyakorlatnak" – írták.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9714113155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása