SZERETNÉNK ILYEN BOLTOT ÉRDRE IS! Csomagolásmentes bolt tesztje
2018. július 19. írta: BoldogÉ

SZERETNÉNK ILYEN BOLTOT ÉRDRE IS! Csomagolásmentes bolt tesztje

csomagolasmentesbolt.jpg

Többször megosztottuk már Önökkel a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjeit, most éppen egy olyan üzletét tesszük közzé, amely 2018 elején költözött Budapestre, a piliscsabai csomagolásmentes Ligeti bolt.

Ha itt vásárolunk, nem érezzük utána, hogy csak a kevésbé rosszat választottuk, ugyanis itt valóban nem keletkezik csomagolási hulladék, és a termékek nagy része nem utazik több ezer kilométert az üzletig.

Szubjektív tesztükben a 13. kerületben, a Kresz Géza utcában lévő csomagolásmentes boltot vizsgáltuk. A boltban csak kimérős termékek kaphatók, ezért vásárlás előtt valóban "készülni" kell, vagyis vinni kell magunkkal műanyag dobozt, vászonszatyrot magoknak és üveget olajnak.

Sipos Melinda, a bolt vezetője elmondta, hogy a termékek nagy részét hazai termelőktől szerzik be. Habár még nincs kiírva, hogy mi honnan érkezett, de a boltban minden kérdésünkre készségesen válaszolnak. Megtudtuk, hogy az aszalt meggy például Velencéről érkezik a Borka gyümölcsöktől, a rizs Békés megyéből.

A termékek nagy kiszerelésben érkeznek a boltba, a csomagolást újrahasznosítják, a fogyasztó felé viszont nem keletkezik hulladék.

Mielőtt a kritikusok bedobnák az egyik legfontosabb ütőkártyát az árat, íme egy kis matek.

Az Egyesület tesztelője megnézt, hogy az általa vásárolt termékek milyen árban kaphatók a Tesco webáruházában:

Az eredmény minimum érdekes: a csomagolásmentes bolt termékeinek ára a középkategóriás szupermarket árakkal vetekszik, de van olyan is, amit itt olcsóbban meg tudunk venni, mint a szupermarketben.

  • penne - szupermarket: 300-1150 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 675 Ft/kg
  • szarvacska tészta - szupermarket: 300-800 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 605 Ft/kg
  • csicseriborsó - szupermarket: 860 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 1070Ft/kg
  • salátabab - szupermarket: 1500 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 940Ft/kg
  • aszalt meggy - szupermarket: 4.850 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 4.950 Ft/kg
  • étcsokis aszalt meggy - szupermarket: 6.250 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 5.90 0Ft/kg

A minőségbeli különbséget ezúttal nem tudták tesztelni. Viszont itt ráadásnak megkapjuk azt az élményt, amikor nem kell magyarázkodni, hogy nem kérünk szatyrot, hanem kifejezetten elvárás, hogy a saját dobozunkba, szatyrunkba pakoljuk az árut.

Mindezt úgy, hogy nem érezzük magunkat ufónak, hiszen a többi vásárló is mellettünk csörög-zörög a saját dobozával, szatyrával. Ezt csak tovább tetőzi, hogy amikor otthon kipakoljuk a bevásárolt cuccokat, nem telik meg egyből még a szelektív kuka sem.

Mivel itt főleg tartós élelmiszert tudunk beszerezni, nem gond, ha távolabb lakunk, hiszen havonta egyszer egy nagybevásárlásért mindenképp megéri ide kiruccanni.  

(tudatosvasarlo)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7514123529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása