PÖRÖG A HATALOMÁTVÉTEL: Visszahangolják kormánybaráttá a HÍR TV-t
2018. augusztus 01. írta: Cseri Pali

PÖRÖG A HATALOMÁTVÉTEL: Visszahangolják kormánybaráttá a HÍR TV-t

hirtv.jpg

Áll a bál a Hír TV-nél is, kezdődik a csatorna visszahangolása kormánypártivá. Kapkodhatjuk a fejünket, mert nemsokára ismét jönnek a lakájműsorok, még az időjárást is úgy mondják majd be, hogy Orbán Viktornak jó legyen. Ahogy azt sejteni lehetett minden fronton letámad a Fidesz, irtják a kritikus gondolkodást. Nemsokára mehetnek a gondolkodó újságírók a börtönbe, úgy mint az Törökországban szokás. És mielőtt valaki mosolyogva megvonná a vállát, utánuk jönnek majd a hétköznapi polgárok is.

A héten a 444.hu és a Hvg.hu is arról írt, hogy a Hír TV „újra fideszes lesz”. Vagyis a jelenlegi ellenzéki hangvétel eltűnik, és ismét kormányközeli lesz a csatorna. A 444 azt írta: „A legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor és stábja nemsokára visszaveszi a vezetést a televízió felett, és várhatóan visszanavigálja azt a kormány oldalára".

Nyerges és Liszkay is elment állománygyűlésre, pár percig tartott

Az állománygyűlést szerdán fél tizenegyre hívták össze – a Figyelő közölte is a körlevelet –, és azon Liszkay Gábor és Nyerges Zsolt is részt vett.

Az Index szerint Liszkay tíz óra előtt megérkezett a székházhoz, és azt mondta, hogy „tanácsot adni" jött. Nem árulta el, hogy milyen tanácsokat, és hogy  teljesen kormánybarát lesz-e a Hír TV. Utána megérkezett Nyerges Zsolt is, aki azt ígérte, hogy az állománygyűlés után nyilatkozik a sajtónak.

Az Index információja szerint Nyerges Zsolt az állománygyűlésen a következő személyi változásokat jelentette be:

  • a vezérigazgató Répásy Bálint lesz, ő a most bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt; és
  • Liszkay Gábor úgynevezett médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Később pedig kiderült:

  • Szikszai Péter a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott);
  • Mentes Katalin, az Echo TV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató.

Nyerges arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, elbocsátásokról, úgy tudjuk, nem ejtett szót, és a pár perces állománygyűlésen kérdezni sem lehetett.

Az Azonnali kedd este arról írt, hogy a portaszolgálatot már lecserélték. Most reggel pedig biztonsági őrök jelentek meg a tévé óbudai székházánál. Információnk szerint a hírigazgató már jelezte a kollégáinak, hogy pakolják össze a személyes tárgyaikat.

Csintalan bejelentette távozását, Kálmán Olgának állítólag felmondtak

A tévéből várhatóan többeket elküldenek, ha ismét fideszes irányba állítják a hangvételt. Csintalan Sándor, a tévé egyik műsorvezetője, aki Simicska Lajos bizalmasaként is szokott nyilatkozgatni, azt mondta az Azonnalinak, hogy a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és „ilyen ember például Kálmán Olga" vagy „szerénytelensége"-írja a hírportál.

 

Fotó: index.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9414155817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása