KEDVES ÉRDI SZÜLŐK FONTOS HATÁRIDŐ! Ne kockáztassák a gyermekük egészségét
2018. szeptember 11. írta: BoldogÉ

KEDVES ÉRDI SZÜLŐK FONTOS HATÁRIDŐ! Ne kockáztassák a gyermekük egészségét

hpvoltas-24-hu.jpg

Még egy napig juttathatják el az iskoláknak a beleegyező nyilatkozatot azok a szülők, akik szeretnének lányuknak HPV elleni védőoltást kérni.

A térítésmentes védőoltást az általános iskola 7. évfolyamát végző, 12. életévüket betöltött lányok kaphatják meg, a szülői beleegyező nyilatkozatokat szeptember 12-ig kell az iskoláknak visszajuttatni.

A védettség eléréséhez féléves különbséggel két oltásra van szükség, ezeket a 7. évfolyamra járó lányok a tanévben ősszel és tavasszal kapják meg. Az iskolai oltáskampányban használt vakcina a jelenleg elérhető legtöbb HPV-típust tartalmazó oltóanyag, a humán papillomavírus kilenc típusa ellen alakít ki védettséget - ugyanakkor nagyon fontos az oltás mellett a rendszeres nőgyógyászati szűrés is.

(eduline)

címlap: 24.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8314234207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása