NAV-FIGYELMEZTETÉS: Fizethet, akinek lejárt a diákigazolványa, és nem szerzett munkát, Érden is
2018. december 05. írta: Cseri Pali

NAV-FIGYELMEZTETÉS: Fizethet, akinek lejárt a diákigazolványa, és nem szerzett munkát, Érden is

diakigazolvany-thumb.jpg

Már csak tíz napig maradnak jogosultak az egészségügyi szolgáltatásra azok, akiknek idén október végén járt le a diákigazolványuk, és nem tanulnak vagy dolgoznak.

Akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, vagy nem szerzett munkát, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie – figyelmeztetett a NAV.

A hallgatói jogviszony megszűnése után még október 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik idén nyár elején fejezték be tanulmányaikat. A diákigazolvány lejártát követő 46. naptól kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie. Ez idén havonta 7 320 forint.

Ez azt is jelenti, hogy legkésőbb december 30-ig, azaz az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (december 15-öt) követő 15 napon belül be kell jelentkezni a NAV-hoz, a 18T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető, és benyújtható ügyfélkapun keresztül vagy postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot minden hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken lehet befizetni.

(hvg)

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4914438126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása