AZ ÉRDIEKNEK IS PÉLDÁT MUTATTAK: Nem teketóriáztak az Audiban
2019. január 18. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDIEKNEK IS PÉLDÁT MUTATTAK: Nem teketóriáztak az Audiban

audi_sztrajk.jpg

Ma az Audi Hungária Független Szakszervezet a délelőttös műszakban 9-től  11 óráig, figyelmeztető sztrájkba hívta kollégáit és 4 helyszínen is tájékoztató gyűlést tartott. A sztrájk sikeresen és rendezetten lezajlott a munkavállalók csaknem 100%-os támogatásával.

Már kora hajnalban nagy volt a készülődés a szakszervezeti irodában.A bizalmi kollégák minden portán ott voltak és dacolva a hideggel minden érkező kolléga kezébe adták a szakszervezet sztrájk felhívását. A meghirdetett időben el is kezdődött a sztrájk és mindenki készülődött a szakszervezeti tájékoztató gyűlésekre, amit a vállalat négy különböző pontján is megtartott pár percben az AHFSZ.

Először két dolgozó Surányi Szabolcs és Majer Zoltán tartott a kisebb létszámú, de nagyon lelkes PTC-ben és G25-ben dolgozó kollégáinknak beszédet, majd jött a két legnagyobb helyszín. A járműgyárban Nagy György, a motorgyárban Háromi László vezette fel a gyűlést és lelkesítette a teljes létszámban megjelent frenetikus hangulatban összegyűlt tömeget.

Felolvasásra kerültek a vállalaton kívüli szakszervezetek szolidaritási nyilatkozatai és már nem is volt más hátra, minthogy Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke is elmondja tájékoztató beszédét. Németh Sándor beszédét azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte a buzdító létszámú megjelenést, ami egyértelműen azt jelenti, hogy az audis kollégák a szakszervezetet támogatják.

Elmondta, hogy az AHFSZ követelése megalapozott és megoldás arra, hogy a kollégák újra megbecsülve érezzék magukat és megteremtsék családjuknak a tisztes megélhetést. Kiemelte, hogy ugyan mind a frissen beállt kollégák, mind a 20-25 éve itt dolgozó kollégák egyformán fontosak a szakszervezet számára, az mégis különösen elszomorító, hogy mára már a régebb óta itt dolgozó tapasztalt munkatársak is egyre többen hagyják el vállalatunkat.

Erre a negatív, intő tendenciára is megoldás a szakszervezeti bérkövetelés. Ezek után az elnök felsorolta az AHFSZ bérkövetelését és végezetül megköszönte mindazon kollégák szolidaritását is, akik a törvényi előírások miatt, hiszen nem dolgoztak a sztrájk pillanatában, nem tudtak jelen lenni. „Továbbra is erősnek kell maradnunk és ne feledjétek, hogy együtt erősebbek vagyunk!”, így zárta beszédét Németh Sándor.

Kollégáik a szakszervezet kérésére a kiosztott kis AHFSZ zászlókat a földbe szúrva hagyták ott a gyűlés helyszíneit, majd pontban 11.00 órakor elindították a termelést! Az Audi Hungária Független Szakszervezet vezetősége, ezúton is köszöni mindenkinek a rendkívüli támogatást, fegyelmezettséget és a segítőknek azt, hogy minden zökkenőmentesen mehetett végbe!

Röviden arról, hogy mire alapozzák az általuk előterjesztett bérjavaslatot, hogy nem valami légből kapott dolog, hanem a cégcsoport különböző gyárainak mutatói alapján elkészült szakmailag teljesen megalapozott anyag.

A teljesség igénye nélkül, lássuk mennyivel keresnek többet a Volkswagen más gyáraiban:

Szlovákia        +28%

Csehország     +25%

Lengyelország +39%

Belgium        +260% (3,6-szorosa)

Ha mindez nem lenne elegendő, megnézték a szakemberek, mekkora hozzáadott értéket termelnek a győriek a többi gyárhoz képest. Ha a győriek teljesítményét 100%-nak vesszük, akkor a többi gyár MINDÖSSZESEN csupán az alábbi teljesítményt nyújtotta:

Szlovákia         40%-a

Csehország      64%-a

Lengyelország  35%-a

Belgium           21%-a

az egész Audi csoport átlaga 53% (!!!)

Fontos, hogy mindenképpen csökkenteni kívánja a szakszervezet a tagjainak a cégen belüli lemaradását. A jelenlegi követelések is csupán a keleti gyárak megközelítését biztosítaná.

(AHFSZ)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr914571294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása