A PENNY MARKETBEN MÁR “KAPHATÓ” A RABSZOLGATÖRVÉNY 400 ÓRÁJA ÉRDEN IS! Akinek nem tetszik ne vegyen belőle
2019. január 24. írta: BoldogÉ

A PENNY MARKETBEN MÁR “KAPHATÓ” A RABSZOLGATÖRVÉNY 400 ÓRÁJA ÉRDEN IS! Akinek nem tetszik ne vegyen belőle

penny-market-uzlet.jpeg 

Pennyben lehet 400órát túlórázni - számolt be a Portfólió

A cég szerint kizárólag önkéntes alapon a Penny Market lehetővé teszi, hogy évente akár 400 óra túlmunkát is vállaljanak a dolgozók. A cég megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával az úgynevezett túlóratörvény kapcsán, melynek értelmében a Penny Market Kft. a Kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli. Emellett a cég azonban elmondta:

"azok számára, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, a cég lehetővé teszi a fentieknél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát - a Penny Market Kft.-nél erre kizárólag valódi önkéntesség alapján van lehetőség, valamint egy külön megállapodás megkötése is szükséges a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével".

A Penny Market ugyan nem közölt béradatokat, annyit azonban közölt, hogy 2016 és 2018 között jelentős bérfejlesztéseket hajtott végre, 2016-ról 2017-re például akár a 25 százalékot is elérhette az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál ennek mértéke és a vállalat 2018-ban is emelt bért, valamennyi területen átlagosan közel 10 százalékos emelést hajtott végre.

Azt nem írták, hogy 2019-ben mekkora az emelés mértéke, de annyit közöltek, hogy a vállalat a korábbihoz "hasonló jellegű fejlesztéseket tervez". Vagyis nem állapodtak meg az idei emelésről, csak "tervben van" a bérfejlesztés.

kép: illusztráció

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9014585506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása