HATALMAS VÁLTOZÁS JÖN!  Érden is olcsóbb lehet a bankszámlások élete
2019. március 15. írta: Cseri Pali

HATALMAS VÁLTOZÁS JÖN! Érden is olcsóbb lehet a bankszámlások élete

bankszamla.jpg

Bár a kormány úgy látja, hogy az árazás alapvetően verseny kérdése, de mégis mankót nyújtanak a banki ügyfeleknek, hogy ne fizessenek feleslegesen többet a pénzintézetek számlavezetési szolgáltatásaiért.A magyarországi pénzforgalmi szolgáltatóknál több mint ezer különféle bankszámlacsomag van, amelyek díjterhelése is rendkívül nagy szóródást mutat, valamint ha az adott számlaterméknél nem csomagárazást alkalmaznak, a díjterhelést döntően befolyásolja az ügyfél számlavezetési szokása - kezdte magyarázatát a jobbikos Gyöngyösi Márton írásbeli kérdésére Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára annak kapcsán, hogy milyen intézkedéseket tervez a kormány azért, hogy a hazai lakossági ügyfelek terhei csökkenjenek a bankoknál.Az ellenzéki képviselő azért kérdezett rá a pénzforgalmi kiadásokra, mert a Magyar Nemzeti Bank egy friss tanulmánya megállapította, hogy "a magyar lakossági ügyfelek relatív (adott jövedelemkategóriához tartozó átlagos nettó bérszínvonalhoz viszonyított) havi pénzforgalmi díjterhei valamennyi vizsgált országnál magasabbak mindhárom fogyasztói profil esetében. A teljes díjterhelés magas jövedelemarányos szintje különösen a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában aggasztó, hiszen azt mutatja, hogy az ebben a rétegben átlagosnál sokkal magasabb arányban megtalálható, bankkapcsolattal még nem rendelkező állampolgárok pénzügyi szolgáltatások körébe történő bevonását nem támogatják a bankok által jelenleg alkalmazott számlakondíciók".

Tállai válaszában azt írta, hogy leginkább a fogyasztókon múlik, hogy mennyit fizetnek a pénzintézeti szolgáltatásoknak és nekik érdemes tájékozódni, hogy mi a számukra legmegfelelőbb csomag. Szerinte akár az adott bankban is találhatnak olcsóbb pakokkat. Viszont közölte, hogy a már meglévő, független internetes tanácsadó oldalak mellett "2019 augusztusától valamennyi pénzforgalmi szolgáltató egyesített díjjegyzékét és díjkimutatását is köteles lesz a fogyasztók rendelkezésére bocsátani, azért, hogy megkönnyítse a termékek összehasonlíthatóságát."

A kormány alapvetően az árazást a verseny kérdésének tartja, viszont úgy vélik a rendszer így is fogyasztóbarát: 2016 októberétől ugyanis elég egyszerű és gyors lehet a szolgáltatóváltás: mivel csak az újonnan választott pénzintézetnél kell csak a számlaváltást igényelni.

(napi)

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1814689644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása