ÉRDI MACSÓK ÉS NEM MACSÓK:  Hamarosan jön a férfi fogamzásgátló tabletta!
2019. március 29. írta: Cseri Pali

ÉRDI MACSÓK ÉS NEM MACSÓK: Hamarosan jön a férfi fogamzásgátló tabletta!

fogamzasgato.jpg

Noha még valószínűleg évek telnek el, mire orvos is felírhatja, egy kritikus és igen fontos teszten ígéretes eredményt ért el egy férfiaknak szánt fogamzásgátló készítmény.

A nőkkel ellentétben a férfiaknak igen csekély lehetőségeik vannak, ha fogamzásgátlásról beszélünk. Egy új, a rendes fogamzásgátló tablettához hasonló készítmény azonban számukra is megváltást hozhat: nincs fájdalom, sem kellemetlen érzet, gyakorlatilag ugyanaz a hatása, mint a női verziójé.

Az új, csak most bemutatott tablettát a készítményen dolgozó tudóscsapat 11-beta-MNTDC-nek nevezte el, és máris nagyon ígéretesnek tűnik: jól szerepelt az első teszteken, amelyek a biztonságosságát, illetve a szervezetre gyakorolt egyéb hatásait vizsgálták.

A BGR által is idézett kutatás szerint a tablettát 30 önkéntesen tesztelték, és összességében mindegyikük rendben volt a szedése alatt. Néhány mellékhatás persze jelentkezett, a résztvevők közül akadt, aki fejfájást, páran enyhe fáradtságot éreztek, illetve náluk kiütések is előfordultak. Ezen kívül olyan is volt, akinél csökkent a szexuális étvágy, de ennél súlyosabb probléma egyiküknél sem jött elő.

A kísérlet, illetve a tabletta egyetlen problémája, hogy a gyógyszer hosszú távú hatékonyságát egyelőre lehetetlen megjósolni. Az viszont egyértelműen kimutatható volt, hogy a pirula drámai módon csökkentette az alanyok azon hormonszintjét, amely a spermiumok termelődéséért felelős.

A tudósok úgy tartják, ilyen eredmények mellett csak évek kérdése, hogy sikerüljön kifejleszteni egy férfiak számára is elérhető fogamazásgátló tablettát.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5114725949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása