ÉRDEN HÁNYAN ÉRTENEK VELE EGYET? Szerinted legalizáljuk az orvosi kannabiszt? 
2019. június 30. írta: BoldogÉ

ÉRDEN HÁNYAN ÉRTENEK VELE EGYET? Szerinted legalizáljuk az orvosi kannabiszt? 

cannabis-orvosi-24-hu.jpg

Most hoztak nyilvánosságra egy felmérést, mely szerint a magyarok 60 százaléka egyetért az orvosi kannabisz legalizálásával.

A Závecz Research közvélemény-kutató készítette a felmérést, mely szerint a magyarok több mint fele egyetért az orvosi célú kannabisz legalizálásával. Érdekes, megvizsgálták a politikai preferenciák oldaláról is, de a kormánypárti szavazóknak is csak ötöde ellenezné a lépést.

A kutatás azután készült, miután az Európai Parlament történelmi jelentőségű állásfoglalást fogadott el, amely a kannabisz orvosi felhasználását hivatott ösztönözni az Unió teljes területén.

kannabisz-zavech-infografika.jpg

A Závecz kutatása szerint 

  • magyar emberek több mint 60 százaléka egyetért az orvosi célú kannabisz legalizálásával
  • a kannabisz gyógyszerként támogatását leginkább a 60 év felettiek támogatják, náluk 63 százalék ez arány
  • a fiatalok hozzájuk hasonlóan, 62-százalékban támogatják a szer alkalmazását a gyógyászatban
  • A kormánypárti szavazóknak is csak 21 százaléka ellenzi az orvosi kannabisz legalizálását

Ez utóbbi alapján érthetetlen, hogy a Fidesz mégis miért akarja gyakorlatilag a kérdést kriminalizálni, kézzel-lábbal tiltakozva a szer gyógyászati használata ellen.

A marihuánában körülbelül hatvanféle, a kannabinoid receptorokra ható vegyület található. A betépettség érzését a THC okozza, ezzel szemben az orvosi célokra használt CBD nem pszichoaktív vegyület.  

Persze, hogy mi is az orvosi kannabisz, olvass el néhány cikket, tiszta lesz minden!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2014919070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása