ÉRDEKES KÍSÉRLET LENNE ÉRDEN! Kitiltható a kuka az iskolából?
2019. szeptember 03. írta: BoldogÉ

ÉRDEKES KÍSÉRLET LENNE ÉRDEN! Kitiltható a kuka az iskolából?

kuka-iskola-szelektiv.jpg

Kitiltották a kukákat egy ausztrál iskolából. A diákoknak minden olyan hulladékot haza kell vinniük, amely nem újrahasznosítható és nem komposztálható.

A rendszert a műanyagmentes júliusi kihívás után vezették be, melynek keretein belül a tanulók sok mindent megtanultak a műanyag szennyezésről, írja a Treehugger-re hivatkozva a 24.hu. Míg a hallgatók a szemetet az iskolán belül a komposztálóba vagy az újrahasznosítóba tehetik, azokat, amelyek egyikbe sem illenek, nem dobhatják ki, meg kell őrizniük őket.

Ösztönözni szeretnénk a hallgatókat, hogy csomagolják az ebédet saját éthordóba, és használjanak kevesebb csomagolóanyagot. Lesz egy rendszerünk, amely díjat ad majd azoknak a hallgatóknak, akik a legkevesebb szemetet termelik – mondta el Karen Money igazgató, aki azt is elmagyarázta, hogy ugyanazt a modellt alkalmazzák, mint az ausztráliai nemzeti parkok: ,,A hulladékot, amit a kiránduló bevisz az erdőbe, ki is kell hoznia!”

Az iskola fenntarthatósági csapata hat hónapig konzultált a hallgatókkal és a szülőkkel, és az ötletet a kukák megszüntetéséről rengetegen támogatták. Andrew Vance biológiatanár szerint az iskola megvizsgálta a szeméttermelését, és 2018-ban 954 köbméter hulladékot termeltek, amelynek eltávolítása 13 000 dollárba került. Ez további érv volt amellett, hogy az új rendszer elinduljon.  Mivel a fiatalabb generációt nagyon érdekli a környezetvédelem, várhatóan nem ez az iskola lesz az egyetlen, amely megszünteti a kukákat és a tudatosabb életmódra ösztönzi a tanulókat.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4415037160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása