IGAZI KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ ÉRDI DIÁKOKNAK! Jelentkezz TE is idén Pénzsztárnak! 
2019. szeptember 21. írta: BoldogÉ

IGAZI KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ ÉRDI DIÁKOKNAK! Jelentkezz TE is idén Pénzsztárnak! 

penzsztar-zsidekfia.jpg

25 ezer diák, 6250 csapat, 198 helyszín, 24 győztes, 2,4 millió forintos pénzdíj, 15 millió forint értékű tárgynyeremény – ez a 2013 óta megrendezett féltucat PénzSztár verseny mérlege. 

Az eddigi győztesek egyenlő megoszlásban kerültek ki Magyarország különböző területeiről, kettő Budapestről, kettő az ország keleti részéből (Egerből és Debrecenből) és kettő a nyugati feléből (Tatabányáról és Zalaegerszegről). Határon túli magyar csapatok is rendszeresen szerepelnek a döntőben, közülük a legjobb egészen a második helyig jutott.

Október 7-éig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2019. évi PénzSztár versenyre, amelyet az idén már hetedik alkalommal rendeznek meg – írta az Adózóna

A regisztráció ingyenes, a jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a 14–22 év közötti diákjai legyenek, akik még nem szerezték meg az érettségi bizonyítványt. A verseny október 10-én indul, a két internetes és négy helyszíni fordulót követően a döntőt december 10-én rendezik Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Az idén is a Budapest Bank kiemelt támogatásának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fő szakmai partnerségének, valamint több mint 50 partnerszervezet (egyetemek, szakmai szervezetek és piaci szereplők) együttműködésének köszönhetően mérhetik össze pénzügyi, gazdasági, vállalkozási ismereteiket a középiskolások. A PénzSztár 2013-ban még hazai versenynek indult, de már a második évtől szép számban jelentkeztek határon túli magyar diákok is.

A verseny fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje fel a tudásukat és tovább bővítse az ismereteiket.

A 24 eddigi nyertesből 22-en sikeresen felvételiztek valamelyik magyarországi felsőfokú intézménybe, sőt többen külföldi egyetemeken tanultak tovább. A tavalyi győztes csapat két tagja csak azért nem követte őket, mivel még tizenkettedikesek, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az idei versenyen is elindulhatnak, megpróbálhatják megvédeni a címüket.

Az egyes helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra értékes nyeremények várnak, a győztes csapat pedig elnyeri a verseny fődíjait is, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) által felajánlott egy-egy okostelefont.

A versenyre október 7-éig lehet nevezni a www.penzsztar.hu honlapon található regisztráció kitöltésével.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8315139532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása