JÖVŐ KEDDTŐL RADIKÁLISAN ÁTALAKUL A BUSZKÖZLEKEDÉS! Egyetlen, állami szolgáltató lesz a helyközi közlekedésben
2019. szeptember 27. írta: BoldogÉ

JÖVŐ KEDDTŐL RADIKÁLISAN ÁTALAKUL A BUSZKÖZLEKEDÉS! Egyetlen, állami szolgáltató lesz a helyközi közlekedésben

volanbusz.jpg

A Volánbusz végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást októbertől.

Október 1-től országszerte, az állami Volánbusz Zrt. végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást, amely lépéstől eredményesebb, hatékonyabb működést várnak. Az Állami Számvevőszék is megerősítette, a helyközi közösségi közlekedés további fejlesztését és a szolgáltatás minőségének javulását várja a szolgáltatók teljes integrációjától.     

A hat regionális közlekedési központ beolvadása után csaknem 19 ezer dolgozóval Magyarország harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társaság jön létre, a munkavállalókat és munkahelyeiket nem érinti az egyesülés.

Hónapok óta tartó előkészítő munka után történik meg az egyesülés, a hat regionális közlekedési központ jogutódlás útján beolvad a Volánbusz Zrt.-be. Ezzel nem ér véget az integrációs folyamat, amelynek lebonyolításával a társaság elnök-vezérigazgatóját, a nemrég még MÁV vezérként tündöklő Dávid Ilonát bízták meg. A következő időszakban meg kell oldani egyebek mellett a területileg eltérő tevékenységek, informatikai rendszerek összehangolását, a párhuzamosságok megszüntetését, a szakterületek működésének egységesítését - írják az MTI-hez kiadott közleményben.

Az egyesülési folyamat egyelőre sem a menetrendre, sem az utazási tarifákra nem lesz hatással, sőt azt ígérik egységesebb és egyben magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak majd nyújtani az utazóknak.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csütörtökön kiadott közleményében annak a véleményének adott hangot, hogy a 2012-ben megkezdett buszos integráció kedvezően befolyásolta az utódszervezetek működését és gazdálkodását, megszűntek a párhuzamosságok, átláthatóbbá váltak a folyamatok 2013 és 2017 között. Ami pozitív szerintük, hogy az infrastruktúrafejlesztések a közlekedés feltételeit javították, de azt is hozzátették, hogy  a járműpark átlagéletkora alig változott, a környezetterhelési mutatók, valamint a kötelezettségvállalások pedig nem az elvárásoknak megfelelően alakultak.

Az ÁSZ úgy értékelte, hogy az átalakítás a hiányosságok ellenére is kedvező folyamat, ezért annak folytatását szorgalmazták a korábbi jelentésükben is.

(via MTI)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9715174276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása