AZ ÉRDI BANKI ÜGYFELEK LEVELET KAPNAK JANUÁRBAN:  A bankoknak pontosan le kell írniuk, mennyi pénzt vontak le tőlünk
2019. december 30. írta: Smitt Róbert Író

AZ ÉRDI BANKI ÜGYFELEK LEVELET KAPNAK JANUÁRBAN: A bankoknak pontosan le kell írniuk, mennyi pénzt vontak le tőlünk

bank_2.jpg

Minden banknak egységes, részletes díjkimutatást kell küldeni az ügyfeleinek január 31-ig a bankszámlához kapcsolódó összes díjról a megelőző öt hónapra vonatkozóan, írja a Portfólió.

A részletes kimutatásra ezen túl minden év elején számíthatnak majd a banki ügyfelek. Az Európai Bizottság 2013-ban publikálta a fizetési számla irányelvet, a szabályozást hazánk 2016-ban implementálta, ennek legfontosabb elemei:

  • A szabályozás (illetve annak most aktuálissá vált harmadik fázisa, a PAD III.) átláthatóbbá teszi az ügyfeleknek a pénzforgalmi szolgáltatásokat az összehasonlíthatóság megteremtésével.
  • Jövő januártól egységes díjkimutatást küldenek a bankok, amelyet minden évben egészre évre vonatkozóan megkapunk ezentúl (a bankok által január végéig küldendő első azonban még csak az utolsó 5 hónap megfizetett díjaira vonatkozik majd).
  • Zökkenőmentes pénzügyi mobilitás a fizetési számlák váltásának megkönnyítésével (ez már megtörtént az egyablakos bankváltás lehetőségének megteremtésével).

Az ügyfelek a legapróbb díjtételeket összesítve, öt hónap teljes költségét egyszerre szerepeltetve kapják meg a kimutatást, azaz mindenkinek láthatóvá válnak azok a költségek, amiket a havi számlakivonatukon valószínűleg nem követnek figyelemmel minden hónapban.

 

Fotó: MTI /Illyés Tibor

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3015371734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása