ATOMBOMBÁT ÉLESÍTETTEK AZ ORVOSOK! Ezzel tényleg összeomolhat az ellátás
2020. január 17. írta: BoldogÉ

ATOMBOMBÁT ÉLESÍTETTEK AZ ORVOSOK! Ezzel tényleg összeomolhat az ellátás

egeszsegugy-osszeomlas-lovasistvan-hu.jpg

Nem viccel a Magyar Orvosi Kamara új vezetése. 

Tavasszal mondhatják fel az orvosok, az önként vállalt túlmunkára kötött szerződéseiket, ha nem sikerült megállapodni a kormánnyal egy jelentős béremelésről – derült ki a Magyar Orvosi Kamara vezetőinek sajtótájékoztatóján.

Ha ez bekövetkezik, akkor három hónapon belül megbénulhat a rendszer, ugyanis csak ezzel tudják egyáltalán működésben tartani. Előre szólnak egyébként, hogy az orvosok felmondják az önkéntes túlmunkára kötött szerződéseket és ki fogják választani a legérzékenyebb időpontot, mindezt Álmos Péter alelnök közölte. 

Itt az ügyeletben dolgozó orvosok szerződéséről van szó, így az előre elkészített beosztások miatt a tényleges hatás a felmondást követő harmadik hónap végén lesz érzékelhető. Azt nem árulták el, hogy eddig hány orvos csatlakozott a hónapok óta készülő akcióhoz, Álmos csak annyit mondott, elegendően vannak már most is.

A béremelésre vonatkozó javaslatait most hozta nyilvánosságra a Magyar Orvosi Kamara. A kamara azt szeretné, hogy ha a béremelés jelentős részét 2021-ben megkapnák az orvosok. Azt megbecsülni sem tudta, hogy ez mennyibe kerülne a költségvetésnek, viszont szerinte csak egy ilyen mértékű emeléssel lehet megszüntetni a hálapénzt. A bértáblaajánlásról már egy körben egyeztettek az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel. 

A tárca úgy érzékelte, a kamara egyetért a folyamatos béremeléssel (noha Kincses Gyula, a kamara új elnöke most azt mondta, egy jelentősebb emelést akarnak), majd emlékeztettek arra, 2010-hez képest mennyivel emelkedtek a bérek. Ez alapján legalább kiderült az is, a MOK javaslata a mostani béreket bizonyos esetekben lényegében megduplázná.

(hvg)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9615414300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása