CSŐZIKÉK TEREPEN: Illegális rókacsapdák nem voltak, de majdnem elkaptak egy illegális szemetelőt
2020. január 19. írta: Smitt Róbert Író

CSŐZIKÉK TEREPEN: Illegális rókacsapdák nem voltak, de majdnem elkaptak egy illegális szemetelőt

erd_szemet.jpg

Sokan panaszkodtak mostanában a kihelyezett, veszélyes rókacsapdák miatt a tárnoki határban.

Csőzik László utánajárt a dolgoknak:  és a mezőőrök és közterület-felügyelők kint jártak az ominózus helyeken, de a helyszíni szemle alatt nem találtak illegális kirakott rókacsapdákat. Viszont majdnem sikerült elkapniuk egy illegális szemetelőt, aki ugyan elmenekült a helyszínről, de a rendszámát felírták így nem tudja majd elkerülni méltó büntetését.

“Ahogy ígértem, még alaposabban utánajártam (szó szerint) a rókacsapda témának: ma délelőtt két órát töltöttem mezőőr munkatársammal, aki hivatásos vadász is egyben (e minőségében segített), terepen, Érd déli, külterületi részein. Bejártuk az egész környéket az Elvira-major, valamint a battai és az ercsi határ közt. A helyzet viszont az, hogy itt, a Benta Völgye Vadásztársaság területén, messze a várostól, a 7-es úttól délre eső külterületen (az Elvira majortól a Duna felé eső szántókon és bozótos részeken) valóban kihelyeztek néhány hattyúnyak csapdát a túlszaporodott rókaállomány gyérítése érdekében (egyet szintén lefotóztam). A csapdák kihelyezése a jogszabályoknak megfelelően történt, és közelükben rendre megtalálható a lefotózott figyelmeztető tábla is. A csapdák földdel vannak letakarva, ha rálép az állat, nem történik semmi, akkor lép csak működésbe, ha a közepében elhelyezett csalétket (pl. kacsafej) elkezdi kirángatni a róka. A kóbor kutyák nyilván nincsenek teljes biztonságban, állatot kóborolni hagyni viszont tilos, és törvény tiltja a póráz nélküli sétáltatást külterületen.

A sors úgy hozta, hogy kis híján tetten értünk egy illegális szemetelőt is, akinek sikerült a mellékút kellős közepén hagynia az ugyancsak idecsatolt fotón szereplő csinos kis szeméthalmot. A tettes elmenekült, de a rendszámát felírtuk, így megy a feljelentés is”-írja a polgármester a Facebookon.

Fotó: Facebook/ Csőzik László

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5915416928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása