NYÍLT LEVÉL ARADSZKI ANDRÁSNAK! Rózsafüzér helyett inkább a tények, képviselő úr! 
2020. január 26. írta: BoldogÉ

NYÍLT LEVÉL ARADSZKI ANDRÁSNAK! Rózsafüzér helyett inkább a tények, képviselő úr! 

aszaly-talaj.jpg

Közzéteszünk egy nyílt levelet, melyet Dr. Horváth Levente, érdi klímaszakértő készített.

A szakember, akiről itt olvashat bővebben, dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek címezte sorait, melyet változtatás nélkül közöljük:

Nyílt levél dr. Aradszki Andrásnak, Érd országgyűlési képviselőjének

Tisztelt képviselő úr,

Kérem, először engedje meg, hogy megkérjem Csőzik László polgármester urat és Tetlák Örs alpolgármester urat, hogy levelemet alkalomadtán továbbítsák önnek, mivel saját facebook oldaláról sajnos letiltott.

A minap olvastam írását az Érdi Újságban (XXX. évfolyam, 3. szám 16. oldal), amiben a klímaváltozás témáját is érinti, mint szakértő, először is szeretnék szabadon az ön szavaival élni:

Miközben Ön önjelölt prófétaként túlzottan belelovallja magát a klíma- és környezetvédelem témakörébe, és feltalálni véli a spanyolviaszt, engedtessék meg nekem, hogy néhány tényre – amelyek makacs dolgok szoktak lenni – felhívjam a figyelmet.

Tételesen:

  1. Magyarországon nem azért csökkent a kibocsátás, mert bármelyik kormány komoly klímavédelmi intézkedéseket tett volna, csupán összeomlott a nagyipar, ami magával vonzotta a drasztikus kibocsátáscsökkentést. 2014. óta például növekszik Magyarország szén-dioxid kibocsátása. A tények makacs dolgok.
  2. Magyarországon a megújuló energia részaránya nemhogy növekedne, hanem egyenesen csökken. A tények makacs dolgok.
  3. Nem vitatható módon tényleg épülnek napelemparkok, amelyeket én is üdvözlök, de az EU klímavédelmi céljaihoz ambiciózus vállalásokat tevő klímabarát kormány pl. mikor oldja fel a szélerőművek tilalmát?
  4. A klímavészhelyzet meghirdetése nem politikai vagy kampány téma, hanem az emberiség túlélésének egyik megoldása. 2030-ra szükségszerűen meg kell felezni a kibocsátást, hogy a 1,5°C-os globális melegedésen belül maradjunk, különben visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, ami az eddig megszokott életünket nagyban befolyásolja, mind a gazdaság, mind a társadalom és mind a környezet tekintetében.
  5. A migráció kérdése valóban szorosan összefügg a klímaváltozással, magyarul klímamenekülteknek hívjuk azokat, akik a szélsőségessé vált környezeti hatások miatt kénytelenek elhagyni otthonukat/szigetüket/országukat. Ám összemosni a klímaváltozás komoly kérdését az aktuális politikai szófordulatokkal nem elegáns egy országgyűlési képviselőtől.

Amennyiben igény tart a szakmai kérdések szakmai magyarázatára állok szíves rendelkezésére.

Maradok tisztelettel

Dr. Horváth Levente

egy érdi lakos, klímagazdasági szaktanácsadó, klímastratégiai szakértő

#a_klímaváltozás_nem_válogat_pártok_között

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3015429214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása