EZEK ÉRD LEGALJA BANDIKÁI! Már a gyerekek, betegek étkezésével riogatnak!
2020. február 07. írta: BoldogÉ

EZEK ÉRD LEGALJA BANDIKÁI! Már a gyerekek, betegek étkezésével riogatnak!

aradszki_tma.jpg

Vajon véletlenül, vagy szándékosan nézték be a Fidesz-KDNP helyi vezetői, Aradszki András és T.Mészáros András októberben kiszavazott ex-polgi az érdi közétkezéssel kapcsolatos történetet.

Nem tudni, hogy melyik szerencsétlen tökfejben fogant meg az ötlet, de a lényeg, hogy hű sameszukkal, a helyi Bayerzsótinak tekinthető bértollnokkal írattak egy 

“HOVA TŰNT AZ ÉRDI SZÜLŐK ÁLTAL BEFIZETETT EBÉDPÉNZ?” címet viselő eszmefuttatást, amiben meglehetősen pontos információk kerültek elhelyezésre.

Erre ráerősített még T.Münchausen Bandi egy Youtube videóval, miszerint 

“Kiderült, hogy hónapok óta nem fizet az önkormányzat a közétkeztetést szolgáltató cégnek. Vajon hol van a szülők által befizetett menzapénz? Hol az állami hozzájárulás, amit csak a közétkeztetésre lehet fordítani?”

Ami, ha nem ennyire aljas módon került volna kivitelezésre és nem ebben az időpontban, akkor ez egy politikai akciónak el is ment volna. Bandi bácsi stílusában kérdezve Aradszki Andrástól és TMA-tól:

Nem elég a politikai pedofília az óvodai fényképeken, ilyen aljas módon kell a gyerekeket felhasználni? 

Véletlen egybeesés, hogy a mai, a szolgáltatást végző céggel folytatott tárgyalások előtt közvetlenül került ez a téma nyilvánosságra? Mintha amikor a lobbisták aggódnak, hogy nem kerülnek kifizetésre.

Ezek után megkérdeztük a regnáló városvezetést a kérdésről, akik a polgármester nemrég kirakott posztját küldték válaszul, melyből meglehetősen érdekes kép rajzolódik ki. Lássuk!

2011 novemberétől 10 évre a Pensió 17 Vendéglátó Kft nyerte el a közétkeztetés szolgáltatásának végzésére a megbízást Érden. A cégek jönnek mennek, ahogy itt is, először PENSIO Minőségi Közétkeztetési Kft lett belőlük, majd PENSIO Magyarország Kft, amivel sokáig nem is volt gond, legalábbis úgy tűnt.

Az érdi önkormányzat részére egyszer csak érkezett (2018. június 13-án) a NAV Bűnügyi Igazgatóságától egy levél, miszerint a Pensió Minőségi Közétkeztetés Kft-nél költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoznak, információk szerint jelenleg is folyik a nyomozás. (Közbevetőleg jegyezzük meg, hogy ezt a cégnevet a hivatalos nyilvántartásokban már nem találják, ugyanis megváltoztatták K.O.O.1 kft-re)

A cég 2019. augusztus 1. napján (!) megkereste T.Mészáros Andrásékat, hogy adjanak arról igazolást, hogy átrakhassák ezen a tevékenységüket egy másik cégbe, nevezetesen a Klassz Menza Kft.-be. Az önkormányzat ezt nem adta meg, azonban a céget ez különösebben nem zavarta, mert 2019. augusztus 10-én ezen jóváhagyás nélkül nyélbe ütötték az üzletet. (Olyan finomságok is voltak a tranzakcióban, hogy vételár megfizetése nélkül is létrejön a szerződés.)

2019. augusztus 12. napján a T.Mészáros András vezette önkormányzat tájékoztatta a vállalkozót, hogy a kért hozzájárulást nem adják meg. Jelezték, hogy meg kell felelniük a feleknek a közbeszerzés feltételeinek, 

Ezek után a következő érdemleges momentum, hogy ugyebár a régi és az új városvezetés között 2019. november 5-én zajlott le az ügyek átadás-átvétele. Az ügymenet áttekintése során kiderült, hogy az érdi önkormányzat havonta több mint 100 millió forintot fizet közétkeztetés címén a szolgáltatónak oly módon, hogy ennek jogszerűsége egyértelműen nem igazolható.

A szolgáltatást jelenleg az önkormányzattal szerződéses viszonyban nem álló Klassz Menza Kft. nyújtja, és ők is számláznak, nyilván gondolják előbb utóbb csak kifizetik, de egyelőre a legutóbbi három számlát a Csőzik-féle városvezetés már nem volt hajlandó kifizetni. 

Ez nem azt jelenti, hogy eltűnt a pénz, ugyanis a jelenlegi szabályok között mind a normatívákat, mind a szülők által befizetett pénzt elkülönített számlán gyűjti az önkormányzat. A cégnek felajánlották, hogy az összeget bírósági letétbe helyezik, de ha akarnák, akkor sem fizethetnék ki jogszerűen, a véleményük szerint.

Ennek roppant egyszerű oka van, hűtlen kezelés esete forogna fenn, ha megtennék, hiszen jogilag védhetetlen az állapot. 

A közétkeztetési szolgáltatás tárgyában megkötött, jelenleg hatályos szerződésnek a szolgáltatást jelenleg ténylegesen nyújtó szolgáltató nem alanya, ezért jelenleg részére közpénz közbeszerzési eljáráson kívül szabályszerűen nem fizethető.

Ha egy mondatban összegeznénk a közétkezés helyzetét, akkor azt mondanánk, hogy a szolgáltató tehát jelenleg ténylegesen általuk ismeretlen jogcímen nyújt szolgáltatást.

Az önkormányzat által felkért jogi képviselőre várt a feladat, hogy megoldja ezt és szabályosan ki lehessen az összeget fizetni. Hiszen azt senki sem vitatja, hogy a szolgáltatás megvalósul, amiért pénz jár. Az önkormányzat és a cég között ma is lesz egy tárgyalási forduló, amelyen komoly kompromisszum körvonalazódik.

A közétkeztetés biztosítása folyamatos, az ellátás a jogvita felszínre kerülése óta egyetlen percre nem került veszélybe, erre fokozottan ügyelt mindkét fél.

Már csak az a kérdésünk, hogy T.Mészárosék hogyan fizettek eddig, és miért tesznek úgy, mint két tökfilkó?

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2715463260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.02.07. 10:50:42

Kapálózik a Bandi bá, nagyon szerencsétlen szegény.
Ezek szerint ő nem tartotta be eddig a vonatkozó törvényeket:((((
Ha az átadás előtt volt utalás, fel kell nyomni hűtlen kezelésért.

Zsuzska57 2020.02.07. 11:17:06

Vétett az előző vezetés, 2 év alatt nem cserélték le a céget. Biztos lett volna jelentkező! Törvényi előírások be nem tartása, jogcím nélküli kifizetés közpénzből, ez bizony nagyfokú hűtlen kezelés!!!
süti beállítások módosítása