CSŐZIK NEM VICCEL: Az érdi polgármester pénzt kér Mészáros Lőrinctől a kézilabda csapatra
2020. február 20. írta: Smitt Róbert Író

CSŐZIK NEM VICCEL: Az érdi polgármester pénzt kér Mészáros Lőrinctől a kézilabda csapatra

erdi_kezis.jpg

Csőzik László nem sokat teketóriázik: pár napja elmondta, hogy nem tudja és nem fogja teljes mértékben finanszírozni az érdi önkormányzat a női kézilabda csapatot, de most továbbment és nyílt levelet írt Mészáros Lőrincnek, hogy adjon már pénzt, kicsit segítsen be a csapat finanszírozásába. Szokatlan és ravasz húzás ez a jelenlegi városvezető részéről, hiszen ráirányítja a figyelmet a problémára. Ráadásul, mint ahogy azt a HVG is megírta, a felcsúti gázszerelő gyerekeinek cégei elég rendesen gazdagodtak bizonyos városi beruházásokból.

“Érd Megyei Jogú Város költségvetéseiből évekre visszamenően úgy látom, hogy Ön igen elkötelezett az érdi fejlesztések iránt. Komoly beruházások zajlottak és folytatódnak a következő években az Ön, illetve családtagjai által birtokolt cégek kivitelezésében Érden, amelyek bizonnyal nem pusztán a közbeszerzések elnyeréséből fakadó erkölcsi, de anyagi haszonnal is járnak” írja a polgármester a Facebookon.

Csőzik posztjában arra is felhívja a milliárdos figyelmét,hogy "az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt, amelyeket igyekszünk közmegelégedésre megoldani. Ezek egyike az NB I élvonalába tartozó női kézilabdacsapatunk fenntartása. Büszkék vagyunk a csapat eddigi sikereire, és szeretnénk megőrizni mindazt az értéket, amit teremtettek, de a tavalyi 400 milliós önkormányzati támogatás csaknem dupláját, 700 millió forintot kitevő finanszírozási igény jelentősen meghaladja a lehetőségeinket. (…) Az Ön cégei azonban Érd legnagyobb beruházásait hajtják végre, így akarva-akaratlan a város jövőjének fontos szereplői".

Csőzik arra kéri Mészárost, hogy vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását.  A polgármester örömmel vette tudomásul, hogy Mészárostól, mint Magyarország legvagyonosabb vállalkozójától, nem áll távol a társadalmi felelősségvállalás ügye, és probléma esetén hajlandó segíteni. Mivel Érd új pályára állítása, nagyon úgy néz ki, Mészárosnak is fontos, ezért kéri Csőzik , hogy vegyen részt nem csupán a város építőköveinek, de csapatszellemének megerősítésében is. Ha a milliárdos gázszerelő egyetért, az érdi polgármester javasolja a szponzorációs tárgyalások megkezdését a sportegyesülettel, amelyben készséggel közvetít majd.

Na most meg lett szólítva szépen Mészáros Lőrinc, az érdekes dolog, hogy T. Mészárosék miért nem kértek pénzt Lőrinctől? Nem mertek?

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3115482806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dali777 2020.02.21. 13:21:57

Árkokra, utakra tarháljon, mivel ez önkormányzati feladat!
süti beállítások módosítása