FELFÜGGESZTIK A HITELEK TÖRLESZTÉSÉT AZ ÉV VÉGÉIG: Az érdieknek is könnyebb lesz
2020. március 18. írta: Smitt Róbert Író

FELFÜGGESZTIK A HITELEK TÖRLESZTÉSÉT AZ ÉV VÉGÉIG: Az érdieknek is könnyebb lesz

torlesztesi_m.jpg

A vállalkozók terheinek csökkentését és hiteltörlesztési moratóriumot rendel el a kormány - erről beszélt Orbán Viktor a második nekifutásra közölt Facebook-videóban.

A kormányülésen gazdasági kérdésekkel foglalkoztak, mert a járványügyi és egészségügyi kérdések mellett ezek is fontosak. A világjárvány Orbán szerint ugyanis a munkát is veszélyezteti, ezért olyan kérdésekről döntött a kormány, amelyektől azt várják, hogy a döntésekkel meg tudják védeni a munkahelyeket. Orbán kiemelte: ezek az első lépések, amelyeket továbbiak követnek a közeljövőben, "szinte minden nap".

Az első lépések a következők:

a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési köztelezettségét az év végéig felfüggesztik. Ezt javasolta a Magyar Nemzeti Bank.

a rövid lejáratú vállalkozási hitelek lejáratát június 30-ig meghosszabbítják.

a holnaptól (március 19-től) felvett fogyasztási hitelek thm-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximálják. Ezt szintén a jegybank javasolta, azzal a céllal, hogy áthidaló kölcsönhöz juthassanak a magánemberek és a vállalkozások az átmeneti nehézségek leküzdése érdekében.

Néhány szektor súlyos gondokkal küzd - emelte ki a miniszterelnök: ilyen a turizmus, a vendéglátás, szórakoztatóipar, sport- és kulturális szolgáltatások és a taxisok munkája. Ebben a körben

a munkáltatók járulékfizető kötelezettségét elengedik,

a munkavállalók járulékát csökkentik: nyugdíjjárulékot nem kell fizetni, egészségügyi hozzájárulást a törvényi minimumra csökkentik, június 30-ig.

A kata szerint adózó taxisok átalányadófizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik.

a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetését elengedik, szintén június 30-ig.

Ezekben az ágazatokban a helyiségbérleti szerződést nem lehet felmondani, a bérleti díjat nem lehet megemelni.

Döntéseket hozott a kormány a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről, hogy a munkaadó és munkavállaló meg tudjon egyezni egymással. Az alaprendeletet ma közzéteszik, a részletszabályokat csütörtökön ismerhetik meg.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5215533564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dali777 2020.03.19. 07:39:52

Az érdi zöldségeseknél máris 570 Ft/kg a szétfövő sárga krumpli....
süti beállítások módosítása