SZABÁLYOK KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: Mennyi pénzt kapnak egyes munkanélküliek és közfoglalkoztatottak?
2020. március 27. írta: Smitt Róbert Író

SZABÁLYOK KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN: Mennyi pénzt kapnak egyes munkanélküliek és közfoglalkoztatottak?

koronavirus2_200312.jpg

A koronavírus-járvány ideje alatt fontos, hogy tisztában legyünk vele, mi történik például a  különböző képzéseken résztvevő munkanélküliekkel vagy az állásidőre elküldött közfoglalkoztatottakkal. A tegnap megjelent kormányrendeletből szemezgettünk.

A veszélyhelyzet időtartamára munkanélküliek képzését is felfüggesztik és  további képzések sem indíthatók. A folyamatban lévő képzések résztvevői számára keresetpótló juttatást továbbra is utalják,  ennek összege a minimálbér 60 százaléka. Ami fontos, hogy a keresetpótló juttatás folyósításának időtartama a veszélyhelyzet időtartamával meghosszabbodik, a  veszélyhelyzet megszűnését követően pedig visszaáll a szerződésben megállapítottak szerinti összegre.

A képzési és felnőttképzési szerződések, valamint a kormányhivatalok által közzétett képzési irányok és jegyzékek a veszélyhelyzet időtartamával meghosszabbodnak. 

A közfoglalkoztatottat az állásidő idejére a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló kormányrendeletben meghatározott összegű közfoglalkoztatási bér illeti meg.

Az  egyenlő bánásmódról és az  esélyegyenlőség kapcsán a felzárkózást elősegítő megélhetési támogatás folyósításának időtartama a  veszélyhelyzet időtartamával meghosszabbodik, és a veszélyhelyzet megszűnését követően a képzés befejezéséig vagy a  képzés kimeneti követelményeként előírt vizsgatevékenység teljesítéséig tart.

 

A fotó illusztráció

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8215564404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása