A KIJÁRÁSI TILALOM ÁLLAMCSŐDÖT OKOZNA! Gulyás miniszter megszólalt
2020. március 30. írta: BoldogÉ

A KIJÁRÁSI TILALOM ÁLLAMCSŐDÖT OKOZNA! Gulyás miniszter megszólalt

gulyas_geri.jpg

Semmi sincs kizárva, de egy ilyen lépés szinte biztosan államcsődhöz vezetne - mondta Gulyás Gergely miniszter a Bayer show-ban – számolt be az atv.hu.

Már most is csak meghatározott, nyomós okkal lehet elhagyni a lakásokat, házakat. Természetesen az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, piacok, drogériák nyitva lehetnek, a munka, az alapvető szükségletek fedezése és az egyéni sporttevékenység továbbra sem tilos. Egyelőre a korlátozások a húsvéti szombatig tart, akkor mérlegelik, hogyan tovább.

Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Ilyen még Olaszországban sincs, az államcsőddel érne fel.

De a korlátozások viszonylag szigorú szabályozások, ha továbbiakra lesz szükség a kormány arra is készen áll, hogy bevezesse őket.

Ma már mindenhol ezer szám, vagy tízezer szám vannak megbetegedések, és a magyarországi több száz esetet is úgy kell kezelni, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már másodlagos, “mert a látencia tizenötszörös”. 

Gulyás elmondta, hogy radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani a járvány elmúltával, ezen a kormány és a jegybank is dolgozik. Amikor oda jutnak, hogy a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak Magyarországon, akkor gazdaságélénkítő programot kezdenek. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115571976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása