KATONÁK A NAGY SZOCIÁLIS OTTHONOK ÉLÉN IS! Elégedettek a kórházparancsnokokkal
2020. április 29. írta: BoldogÉ

KATONÁK A NAGY SZOCIÁLIS OTTHONOK ÉLÉN IS! Elégedettek a kórházparancsnokokkal

idosgondozas-meglepetes-hu.jpg

Egészen friss hír, hogy a mai napon a Magyar Közlönyben megjelent rendeletében a kormány bővítette a kórházparancsnoki rendszert.

Nyilván elégedettek az eddigi eredményekkel, ezért elrendelték, hogy az ő hatáskörük, a minimum kétszáz férőhellyel rendelkező idős- és szociális otthonokra is kiterjedjen. Itt is azzal magyarázzák a rendszer bevezetését, hogy a költségvetési forrásból vásárolt készletekkel ők gazdálkodjanak, ami az egészségügyi dolgokra vonatkozik alapvetően.

A rendeletben nevesítik, hogy az intézményparancsnoki jogkörben eljáró kórházparancsnok ápolási, gondozási és orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést. 

A jelenlegi járványban a mostani statisztikák szerint eddig 27 idősotthonban találtak fertőzöttet, szám szerint 87 ápoló és 628 ápoltat kezelnek/különítettek el a betegség miatt.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4115648598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása