A KÓRHÁZAKBA SZÁLLÍTÓ ÉRDI VÁLLALKOZÓKAT KIPUCOLHATJÁK! Kásler fog ezekben dönteni
2020. május 24. írta: BoldogÉ

A KÓRHÁZAKBA SZÁLLÍTÓ ÉRDI VÁLLALKOZÓKAT KIPUCOLHATJÁK! Kásler fog ezekben dönteni

kasler_miklos_orul_szeged-hu.jpg

Mai közleményében jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el a vezetője, dr. Kásler Miklós.

Ennek lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez, a “két hét alatt rendet rakó” belügyminiszterhez Pintér Sándorhoz illetve Kásler Miklóshoz. 

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül az EMMI minisztere dönt az adott kérdésben.

Mókás, hogy azt írják, az intézkedés legfőbb célja a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszútávú szerződések. Így lehet (kézivezérléssel) kiebrudalni a nekik nem tetsző vállalkozókat.

Állításuk szerint az EMMI vezetőjének ez a rendelkezése a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet, nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat, és egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását.

A jelenlegi szerződések szerintük biztonságban vannak, mert a rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2615715060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása