HÉTFŐTŐL FELKAVARJÁK AZ ÁLLÓVIZET ÉRDEN! Kinyit a Szepes Gyula Művelődési Központ
2020. június 20. írta: Smitt Róbert Író

HÉTFŐTŐL FELKAVARJÁK AZ ÁLLÓVIZET ÉRDEN! Kinyit a Szepes Gyula Művelődési Központ

szepes_muvhaz_0.jpg

Június 22-ével újra megnyitja kapuit a művelődési központ, ahol a klubélet is lassan, óvatosan elindulhat. A tervek szerint júliustól a főtér igazi nyári kiülős helyszínné alakulhat programokkal és ínyencségekkel. Sőt, Wolf Katalin intézményvezető a gyerekeknek is jó hírrel tud szolgálni.

"Lassú, fokozatos odafigyeléssel lehet újra élettel megtölteni a házat - nyilatkozta Wolf Katalin az Érd Fm 101.3-on. "Az utóbbi hetekben a nyugdíjas klubjainktól sok megkeresést kaptunk, ahogy érkeztek a fokozatos enyhítések a kormány részéről, hogy mikor kezdhetnék meg a közösségi tevékenységeiket, összejöveteleiket. Tökéletesen megértem, hiszen az elmúlt időszakban ők voltak a leginkább izolált csoport, nekik volt talán ilyen szempontból a legnehezebb. Tudjuk, hogy az érzelmi és mentális egészségünkhöz nagyban hozzájárul az, hogy mennyi közösségi élményhez jutunk, idős korban pedig ez fokozottan fontos. Ezért a kolléganőkkel a jövő héten összehívjuk a nyugdíjas klubok vezetőit, és egy megbeszélést tartunk velük, hogy milyen formában szeretnék megkezdeni újra a közösségi tevékenységeiket a házban."

Az elmaradt gyereknapi rendezvénnyel, sörfesztivállal és Street Arttal kapcsolatban az intézményvezető elmondta, hogy a városi nagyrendezvényeink a BM hatálya alá tartozó 1000 fő feletti zenés-táncos rendezvények kategóriájába esnek, és egyelőre nincs meg az a jogszabályi háttér, ami egy szabályos engedélyezési eljárás lefolytatását lehetővé tenné. Mindenesetre a városvezetéssel egyeztetve nagyon szeretnék ezeket későbbi időpontban megvalósítani, ha a közegészségügyi helyzet is alkalmas erre és a jogszabályi háttér is megszületik hozzá. Augusztus 20-án napközben pótolnák be az elmaradt gyereknapi rendezvényt, délután pedig könnyűzenei koncertekkel várnák az érdeklődőket, de ezzel kapcsolatban pont az előbbiek miatt, még konzultálniuk kell mind a katasztrófavédelemmel, mind a rendőrséggel, mind az ÁNTSZ-szel. 

Végül egy jó hír minden érdinek. Télen a főtér megtelt élettel az ideiglenesen felállított koripályának, na meg persze a finom italoknak és falatoknak köszönhetően. Nyáron ugyanilyen pezsgővé válhat majd a főtér, ugyanis a tervek szerint júliustól igazi kiülős helyszínt szeretnének itt létrehozni, ahol a vendéglátósok gondoskodnak mindenről, mi szem-szájnak ingere, pénteken és szombaton este pedig szórakoztató és kulturális programokat is élvezhetünk a szabad ég alatt a művelődési központ munkatársai szervezésében. 

(érdmost)

 

Fotó: érdmost

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5715904048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása