ÉRD MÁRIS SZOMSZÉDJA FEL VAN HÁBORODVA! Nehéz a sorsa a helyi fideszeseknek
2020. július 03. írta: Smitt Róbert Író

ÉRD MÁRIS SZOMSZÉDJA FEL VAN HÁBORODVA! Nehéz a sorsa a helyi fideszeseknek

simo_2.jpg

Szegény Simó Károly érdi önkormányzati képviselő, elégedetlen és panaszkodik a Facebook-oldalán. Nem lehet most könnyű érdi fideszes politikusnak lenni, és ezek szerint különösen nem lehet jó Simó Károlynak lenni.

A politikus azt mondja, hogy az érdi közgyűlési tudósításban olyan dolgok is benne voltak, amelyek meg sem történtek ott, és amik meg megtörtének, arról mélyen hallgat az új érdi média. Kicsit kacifántos értelmezni Simó szavait, de hát ő már csak ilyen. A politikusnak többek között az fáj, hogy nem volt élő adás, az érdi közmédia egy megvágott anyagot hozott le, amelyben az volt benne, amit a főszerkesztő relevánsnak tartott. Ugye milyen érdekes és ismerős, kedves képviselő úr, hiszen a kormánypárt vitte fejlesztette ezt a mentalitást professzionális szintre, most meg panaszkodik? Nem tetszik, ha visszanyal a politikai fagyi?

Nyilván nehezen tudja megemészteni Simó úr, hogy már nem áll mögötte a helyi média, és nem lesi minden szavát, mint sok ezelőtt sok évig. És az is nagyon fáj szegénynek, hogy képzeljék el, kedves olvasók, a közgyűlés leszavazta az előterjesztéseiket! Skandalum, de tényleg, hogy mit ki nem kell állniuk a fideszes képviselőknek! Persze ezt a módszer is ők fejelsztették tökélyre, elég csak az országgyűlésre gondolnunk, ahol úgy söprik le az ellenzéki javaslatokat, mint zakózsebről a hamut.

Simó szerint egy költségvetési módosítással elvettek 150 millió forintot a csapadékvíz-és útfejlesztésre fordítható forrásokból, és az érdi közmédiának adják. A képviselő nem érti, hogy miért állítják el az ő régi állítólag 9 milliárdos fejlesztésüket a csatornahálózat rendbetételére. Nekünk- és egy-két kommentelőnek is- rögtön az jutott az eszünkbe, hogy miért nem arról beszél Simó, hogy miért nem adták vissza az érdiek csatornapénzét, ami ugye szintén releváns kérdés, csak épp nem a fideszes képviselő számára. Aki azért is bírálja a mostani városvezetést, hogy ügyvédekkel nézeti át a T. Mészáros-éra szerződéseit, valószínűleg a csatornapénzekre is rákeresnek majd. Értjük, mi hogy az elszámoltatás ténye nem tetszik Simó úrnak és valószínűleg tart is tőle, ráadásul nincsen, nincsenek hozzászokva, hogy bizony a tetteinkért egyszer felelni kell.

Ráadásul Simóék a számokkal is hadilábon állnak, amikor azt mondják, hogy 50 millióval többet költenek az érdi polgárok pénzéből az érdi közmédiára. Ahogy arra Lengyel Péter képviselő is rámutatott. Pedig csak a tavalyi költségvetést, azok módosításait és a 2019-es zárszámadást kéne összehasonlítani a 2020-as tervekkel. “Hogy ugyanazt hasonlítsuk mindig össze (hisz a 2020-as év zárszámadása majd csak 2021 júniusban lesz elfogadva, a 2019-es beszámolót pedig a veszélyhelyzet miatt még nem kellett közzétenni), nézzük a módosított terveket!

2019 (végleges terv)

161,563 millió (nem 136 millió!) + 43 millió* (Érdi Újság a Mediaworks kiadásában) = 204.563.000 Ft

*Ezt a számot elhiszem Arató Zsoltnak, hisz ő maga írta be a mellékelt grafikonba. Neki tudnia kell, hisz a Mediaworks oldalán ő állt.

 2020 (végleges terv)

Érd MJV Önkormányzattól származó bevételek: 210.068.000 Ft (hoppá!!)

Saját bevételek: 15.206.000 Ft

Összesen: 225.274.000 Ft

 Mit látunk tehát pontosan?

1 Valóban nőtt a Érdi Médiacentrum (TV, Rádió, Internet, Érdi Újság) költségvetése 2019-hez képest, összesen 20.711.000 Ft-al.

2 Ez nem 50, de még csak nem is 40 millió Ft, hanem annak is csak a fele!!!

33  Viszont, a növekményből 15.206.000 Ft saját bevétel!!!

AZAZ, ÉRD POLGÁRAI CSUPÁN 5.505.000 Ft-al fizetnek többet 2020-ban, összehasonlítva 2019-el!”-írja Lengyel a Facebookon az Érdi közlönyre hivatkozva.

Most már csak az a kérdés, ha ezek a hivatalos adatok, mit néztek Simóék?

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8215979964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása