HA ÉRDRŐL VINNÉD A BICIKLIDET NYARALNI! A MÁV több kocsit állít forgalomba
2020. augusztus 01. írta: BoldogÉ

HA ÉRDRŐL VINNÉD A BICIKLIDET NYARALNI! A MÁV több kocsit állít forgalomba

deli-palyaudvar.jpg

A MÁV-START a biciklis utasok számának ugrásszerű növekedése miatt, nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat állított forgalomba, a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz közlekedő vonatok esetén. 

A kerékpárral utazóknak kifejezetten ezeket a megerősített vonatokat ajánlják. További változás, hogy augusztus 3-ától a társaság eltörli a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget az összes ún. DÉLI -> PARTI vonaton.

A nagy befogadóképességű kocsi azt jelenti, hogy a jármű 28 kerékpár szállítására alkalmas. Ezek a Déli pályaudvarról naponta Balatonszentgyörgyre 8:05-kor, és vissza 12:13-kor; a hétvégéken pedig a Déliből Fonyódra 10:05-kor, és vissza 15:03-kor; valamint a Déliből Balatonszentgyörgyre 12:05-kor, és vissza 16:15-kor indulnak. A többi, ezen a vonalon közlekedő sebesvonatban szerelvényeként kétszer 8, azaz összesen 16 bicikli elszállítására képes kocsival biztosított a nagyobb kerékpár-szállítási kapacitás.

A Balatonra közlekedő vonatok mellett, a hétvégéken a Déli pályaudvarról 8:40-kor és 10:40-kor; Székesfehérvárról pedig a 17:23-kor és a 18:23-kor induló G30-as gyorsított vonatokban is nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik közlekednek majd, ezzel könnyítve a kerékpárral eljutást a Velencei-tóhoz.

A kapacitásnövelés mellett pozitív változás, hogy augusztus 3-tól már nem minden balatoni távolsági vonatra kötelező a kerékpárok számára a helyfoglalás, így a kerékpárral utazók számára, a fenti vonatokat igénybe véve, a tóparton teljes rugalmasságot biztosít a vasúti társaság a menetjegyük érvénytartamán belül (MÁV).

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr816098998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása