22 ÚJ FERTŐZÖTT, NEM HUNYT EL SENKI! Pest megye továbbra is tartja magát
2020. augusztus 12. írta: Smitt Róbert Író

22 ÚJ FERTŐZÖTT, NEM HUNYT EL SENKI! Pest megye továbbra is tartja magát

covid19_terkep_2020_08_11_19_o.png

22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3529-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 634 fő. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Egyelőre a környékünkön  viszonylag nyugodt a helyzet, ma reggelre sem találtak fertőzöttet Pest megyében megyében, így továbbra is 706 ő az eddig igazoltan koronavírusos betegek száma.

Magyarország  legfertőzöttebb területein, Budapesten (2102) 2 új beteget regisztráltak, míg Pest megyében (706) mára virradóra nem találtak fertőzöttet.

 A szomszédos megyéink közül Veszprémben az utóbbi időben megnőtt a fertőzöttek száma (131) 9 új beteget találtak. A vidéki listavezető Fejér megyében (382) nem volt újabb megbetegedés, Győr-Moson-Sopron megyében (104) egyetlen új fertőzöttet sem találtak. 

A legkevesebb fertőzöttet eddig változatlanul Tolna (18) és Békés (19-1 új) megyében regisztrálták.

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket  függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.

Fotó: koronavirus.gov

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6016132468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása