EZ A KÜLÖNBSÉG AZ ALLERGIA ÉS A KORONAVÍRUS KÖZÖTT: nyakunkon mindkettő szezonja
2020. augusztus 12. írta: BoldogÉ

EZ A KÜLÖNBSÉG AZ ALLERGIA ÉS A KORONAVÍRUS KÖZÖTT: nyakunkon mindkettő szezonja

tusszentes-egeszsegkalauz-hu.jpg

Sokan nehezen tesznek különbséget a COVID-19 és az allergia tünetei között. Különösen igaz ez a jelenleg is tomboló allergiaszezonban.

A koronavírus és az allergia tüneteinek beazonosításához tett közzé tájékoztatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a Facebook-oldalán.

Ábrájuk szerint a koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság. Ezek allergia esetén csak ritkán, illetve néha fordulnak elő.

covid-allergia-megkulonboztetes.jpeg

Ezzel szemben az allergia gyakori tünete az asztmás nehézlégzés és a tüsszentés, amelyek koronavírus esetén nem jellemzőek. Az orrfolyás szintén az allergia gyakori tünetének számít, koronavírusnál csak ritkán fordul elő.

Ezek mellett koronavírus néha előforduló tünetei közé tartozik a fejfájás, az izom- és ízületi fájdalom, a torokfájás, a mellkasi nyomás.

Allergia esetén pedig csak néha fordul elő száraz köhögés, fejfájás és fáradtság. Izom- és ízületi fájdalmak, torokfájás, hasmenés és mellkasi nyomás pedig nem jellemzőek az allergiánál - derül ki az NNK tájékoztatásából.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiemelte: ha valaki a koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán, maradjon otthon és forduljon háziorvosához.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4916137928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása