IMÁDOD A MÁLNÁT? Érden sem találsz hazait, alig termelnek már nálunk
2020. augusztus 20. írta: BoldogÉ

IMÁDOD A MÁLNÁT? Érden sem találsz hazait, alig termelnek már nálunk

malna-beerporn-hu.jpg

Többek között éghajlati okokból is, jelentős átalakuláson ment át a hazai málnatermesztés. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a külföldről behozott mennyiség, igaz különböző formában. 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csak a múlt évben harminc százalékot meghaladóan növekedett az országba külföldről érkező málna mennyisége, összesen 458 tonnát vásároltunk nem magyarországi termelőktől. 

Mindez az idén hatalmas mértékben fokozódott, bár a friss áru helyett jellemzően fagyasztott formában érkezett a termény az országba. A statisztika szerint az első öt hónapban a fagyasztott málna importja 86 százalékkal, 1410 tonnára emelkedett.

A friss áru jellemzően Spanyolországból érkezik, a fagyasztott áru főként Lengyelországból és Szerbiából - készített összeállítást a Magyar Nemzet.

Már régóta csökken a jelentősége a magyar málnatermelésnek, jelentősen elmarad az élvonalbeli országokétól, évről évre kisebb területen foglalkoznak ennek termesztésével a gazdálkodók. Míg a 2000-es évek elején a termőterület elérte az 1500 hektárt, ma már alig 160 hektárnyi ültetvényen zajlik a termesztés.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6516171422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása