JÖN AZ ÉRDI ISKOLÁKBAN: szájmaszk, összevissza csengetés, de nem lesz szétültetés
2020. augusztus 22. írta: BoldogÉ

JÖN AZ ÉRDI ISKOLÁKBAN: szájmaszk, összevissza csengetés, de nem lesz szétültetés

vorosmartyerd-wikimapia-hu.jpg

Sok helyen tévesen jelent meg, hogy a gyerekeket esetleg szétültetnék, a tanórákon nem kell a 1,5 méteres védőtávolságot megtartani - pontosított az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közleménye.

Az egy osztályba / terembe járó gyermekek szoros kontaktusba kerülnek még akkor is, ha a padok között megfelelő a távolság. A minisztérium inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy a közösségi terekben, ilyen többek között a folyosó a különböző osztályba járó tanulók minél kevésbé keveredjenek egymással.

Ilyen helyeken az 1,5 méteres szociális távolság a létszám korlátozásával tartható (például a csengetési rend eltérő megállapításával), illetve még javasolják, hogy a közösségi tereket osszák fel. 

Ahol ez nem biztosítható, ott szerintük viseljenek maszkot a felső tagozatos és középiskolás tanulók. A kiadott ajánlást értelemszerűen az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni - olvasható a közleményben.

Az Emmi megjegyezte, hogy a szülők felelőssége, hogy olyan gyermeket ne engedjenek óvodába, iskolába, akinél betegségre utaló jeleket észlelnek, továbbá segítsék elő otthon is az alapvető higiéniai szabályok (például köhögési etikett) betartását.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2716172942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása