FOKOZÓDIK A JÁRVÁNY: Összeírták az Érdről vezényelhető orvosokat és ápolókat
2020. szeptember 22. írta: BoldogÉ

FOKOZÓDIK A JÁRVÁNY: Összeírták az Érdről vezényelhető orvosokat és ápolókat

romics_laszlo_medical_institution_erd_2_1.jpg

Müller Cecília tájékoztatást kért a járó- és fekvőbeteg-ellátást végző intézményektől, hogy kiderüljön, hány egészségügyi dolgozó vethető be a koronavírusos betegek kezelésére. Jelentősen nő ugyanis a kórházi ellátásra szorulók száma.

Nem csupán az állami, hanem a magán járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmények kaptak levelet kaptak Müller Cecíliától - számolt be a 24.hu

A Covid-19 betegek ellátásának biztosítása érdekében a fertőzött betegek ellátására kijelölt egészségügyi szolgáltatók Covid-19 ellátási kapacitásait bővíteni szükséges, ide értve a betegek ellátásához szükséges humánerőforrást is, amit az érintett intézmények saját hatáskőrben már nem tudnak megoldani – olvasható a szeptember 21-ei keltezésű, a hírportálhoz is eljutott levélben.

Például tegnap 71 ember került kórházba, ami a súlyos betegek számának meredek emelkedését jelzi.

Az országos tiszti főorvos az egészségügyi törvényre hivatkozva emlékeztet az átvezénylés szabályaira válsághelyzet idején: „az egészségügyi dolgozó más egészségügyi tevékenység ellátására alapellátást, járóbeteg-szakellátást vagy fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézménybe vagy időszakosan működő gyógyintézetbe kirendelhető.”

A szolgáltatóknak szűk határidő állt rendelkezésükre: a hétfőn megkapott emailre kedd délig kellett választ adniuk, amely tartalmazza az orvosok és az ápolók listáját is. A levélből kiderül az is, hogy a kirendelt egészségügyi dolgozó munkaideje a napi 12 órát nem haladhatja meg.

A kirendelés menetét is megszabta a tiszti főorvos. E szerint a kirendelést az egészségügyi válsághelyzet felszámolásában résztvevő kórház vezetője igényli a megyei kormányhivataltól, amely dönt a kirendelés szükségességéről és az általa meghatározott egészségügyi intézmény vezetőjét kötelezi a kirendelés végrehajtására.

Az egészségügyi személyzet kirendelésének időtartama addig tart, amíg „az egészségügyi válsághelyzet miatti egészségügyi ellátást végző egészségügyi intézmény csak a hozzá kirendelt egészségügyi dolgozók közreműködésével képes ellátni a többletfeladatait, illetve amíg indokolt az időszakosan működő gyógyintézet működtetése” – tájékoztatta a kórházvezetőket Müller Cecília.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3716210718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása